NIEUWSDynaudio

Dynaudio Xeo krijgt vervolg

Iets meer dan twee jaar geleden verraste Dynaudio de wereld met draadloze high end luidsprekers. Deze ‘Xeo’ luidsprekers waren behoorlijk succesvol, en dus is het niet zo vreemd dat de Denen op High-end München een nieuwe versie voorstellen. 

Het gaat om de Xeo 4 en de Xeo 6. Net als bij de eerste generatie bestaat het gamma uit een vloerstaander en een boekenplankmodel. Het aantal aansluitmogelijkheden en features is echter een stuk uitgebreider geworden. Daarbij is ook de klankkwaliteit verbeterd. Al was in die in de eerste generatie ook al prima, naar onze smaak.

We kregen tijdens de persconferentie op de beurs te horen dat de nieuwe Xeo’s meer versterkervermogen aan boord hebben – ze kunnen inderdaad gloeiende hard als het moet, mochten we ervaren – en dat de faseregeling in het digitale domein onder controle wordt gehouden.

Bovenop de luidsprekerkasten is een kleine bedieningsunit aangehecht – vooral bij de witte uitvoeringen ziet dat er best wel sexy uit – waarmee je de voornaamste functies kan bedienen. Handig als je even de afstandsbediening niet kunt vinden. Daarbij geeft de unit je ook visuele feedback, zodat je ziet wat je doet.

In optie kan je nu ook een range extender bij het systeem aanschaffen. Als de zender op het gelijkvloers staat en je zet een koppel Xeo’s op de tweede verdieping, dan kan het voorvallen dat de signaalsterkte zijn limieten bereikt. In dat geval kan een range extender uitkomst bieden. En er is nog een derde kastje  - naast de zender/aansluitmodule die we al van vroeger kennen en de range extender – beschikbaar in het Xeo-assortiment. Hiermee kan het systeem onder meer uitgebreid worden met een subwoofer.

Nog bij Dynaudio ontdekt in München: de Contour Special Edition. Deze moet de 35ste verjaardag van de afdeling die de luidsprekerkasten maakt bij Dynaudio in de verf zetten. De Contour Special Edition is gedurende korte tijd beschikbaar in drie eh.. speciale versies.

MERK

EDITORS' CHOICE