NIEUWS

MiniDSP en Dirac processors voor digitale ruimte correctie

Redactie HiFi.nl | 12 mei 2014

In samenwerking met het Zweedse Dirac Research introduceert miniDSP de Dirac Series. Het betreft een unieke combinatie van hardware en software waarmee de audioliefhebber de akoestische eigenschappen van de luisterruimte kan meten, automatisch geoptimaliseerde correctiefilters kan genereren en deze kan toepassen in de luisterruimte.

De miniDSP Dirac Series audio processor kan eenvoudig in de analoge (DDRC-22A) of digitale (DDRC-22D) signaalweg opgenomen worden. Met behulp van de aangepaste Dirac Live Calibration Tool, samen met de inbegrepen UMIK-1 meetmicrofoon, kunnen gebruikers op meerdere punten metingen verrichten aan de hand van visuele begeleiding van de software. Doelcurves kunnen gemaakt en aangepast worden en een geoptimaliseerde set van correctiefilters kan gegenereerd en overgezet worden naar de processor.

Door onafhankelijk van elkaar zowel in het tijdsdomein als de frequentierespons te corrigeren, wordt de impulsrespons door de miniDSP Dirac Series aangepakt met als gevolg ‘een verbeterde plaatsing en helderheid, strakkere basweergave, afname van de resonanties in de luisterruimte, eliminatie van vroege reflecties, en verminderde luistermoeheid’. Na het meten van de ruimte, het maken en overzetten van de correctiefilters kan de processor ontkoppeld worden van de computer.

Kijk voor meer informatie op de website van distributeur Homestudio.


EDITORS' CHOICE