NIEUWSR.E.L.

REL Acoustics introduceert drie nieuwe subwoofers

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2014 | R.E.L.

De R serie van REL gaat ons verlaten. Maar we hoeven niet te treuren, want in plaats van de R komt het model S. Deze nieuwe serie sub-bas systemen bestaat net als de R uit drie modellen, te weten de REL S2, de REL S3 en de REL S5.

De gelijkenissen met de voorloper houden na de afwerkingen in hoogglans zwart en hoogglans wit en de kenmerkende aluminium voeten al snel op. Zo zijn alle modellen groter uitgevallen dan hun voorgangers, luttele centimeters in alle richtingen, maar toch. En model S2 heeft nu naast de 10” woofer tevens een passieve radiator van dezelfde afmetingen aan boord, waardoor alle modellen nu beschikken over zowel een naar voren gerichte actieve woofer als een naar beneden gerichte passieve radiator. Uiteraard beschikt de S serie over de 3-voudige REL patentering: Set-Safe, de ultieme beveiliging, Acoustic Resistive Matrix (ARM) voor de REL klankeigenschappen en de Active Bass Controller (ABC) die de systemen in staat stelt tegelijkertijd in een stereosysteem als in een surroundsysteem dienst te doen.

Model S5 heeft verder een iets krachtigere versterker gekregen dan de voorganger (550W). Maar het houdt hier niet op: de S serie is geschikt gemaakt voor draadloze signaaloverdracht door de aanwezigheid van een LongBow Receiver in de behuizing. Om het systeem geheel draadloos te maken is een aparte LongBow Transmitter verkrijgbaar. Dit compacte apparaatje wordt direct bij de versterker geplaatst zodat kabels dwars door de huiskamer tot het verleden behoren.

Eén LongBow Transmitter kan tot vier REL sub-bas systemen met een LongBow Receiver draadloos aansturen. De REL S serie wordt in de zomermaanden verwacht bij de geautoriseerde dealers.


EDITORS' CHOICE