NIEUWSPioneer

Pioneer lanceert Blu-rayspeler met streaming en hires

Redactie HiFi.nl | 28 april 2014 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer heeft een nieuwe Blu-rayspeler met de naam BDP-170 geïntroduceerd. Deze is uitgerust met WiFi en Miracast-streaming voor smartphones en tablets.

De compleet nieuwe BDP-170 heeft een DLNA-certificaat en biedt toegang tot YouTube en Picasa. Hij ondersteunt tevens de ‘Send to TV’-functie van YouTube. Zo kan de gebruiker met één enkele knop filmpjes van op YouTube via zijn smartphone of tablet doorsturen naar een aangesloten televisietoestel. De ingebouwde wifi-elektronica ondersteunt Wifi Direct-communicatie met Miracast-mogelijkheden. Dankzij Miracast kan audio- en videocontent van smartphones en tablets draadloos naar de BDP-170 worden verzonden.

Uiteraard speelt de BDP-170 ook Blu-raydisks, dvd’s en cd’s af. Het toestel kan ook overweg met Super Audio CD-albums. De speler is compatibel met Blu-ray 3D, ondersteunt 36-bit Deep Colour en heeft een HDMI-uitgang (1080p/24 Hz). 

Ook aan de audiomogelijkheden is ruimschoots aandacht besteed. Zo is de BDP-170 compatibel met de recentste Dolby- en DTS surround-codecs (Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio en DTS-HD High Resolution Audio) en is hij uitgerust met een tweekanaals 192 kHz/24 bit DAC.

De BDP-170 kan verschillende bestandstypes aan, zoals 3GP (voor mobiele toestellen), FLV, MPEG, AVI en WMV, en hoogwaardige audiobestanden zoals FLAC, WMA, MP3, MKV en DivX + HD. De meegeleverde afstandsbediening heeft specifieke knoppen voor Miracast en YouTube, waardoor deze functies vlot toegankelijk zijn. De BDP-170 Blu-rayspeler is beschikbaar vanaf juni voor een adviesprijs van 179 euro.


EDITORS' CHOICE