NIEUWSRhapsody

TAD show bij Rhapsody

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2014 | TAD
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 26 april 2014

Rhapsody houdt op zaterdag 10 mei een show die in het teken staat van TAD. Zowel de luidsprekers als de elektronica wordt gedemonstreerd. Iedereen is op deze dag welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Technical Audio Devices (TAD) Laboratories Inc. streeft zoveel mogelijk naar het recreëren van het zuivere geluid van liveoptredens. Het hart van de unieke constructie van de TAD-luidsprekers is de Coherent Source Transducer (CST). Deze configuratie verenigt het akoestische centrum van de tweeter met de midrange. De combinatie van dit coaxiale ontwerp heeft een bereik van 250 Hz tot 100 kHz en is in de twee topmodellen opgebouwd met beryllium. Bij Rhapsody worden de TAD luidsprekers ook gebruikt voor afluistering en monitoring van muziek opnames.

De elektronica van TAD is volgens Rhapsody van hetzelfde hoge niveau. Zowel analoog als digitaal is elk ontwerp – DA-converters, digitale versterkers en superieure analoge versterkers – uniek en onderscheidend in de wereld van de high-end audio. 

In de twee opstellingen die ze deze dag hebben van TAD gebruiken ze onder andere de referentie draaitafel van Pro-Ject, de Signature 12 met de Kiseki Purple Heart. Ook de Signature 10 is te horen met de Kiseki Blue. Verder demonstreren zij het beste niet klinkende rek ter wereld, de Artesania Exoteryc.

Rhapsody nodigt iedereen van harte uit op zaterdag 10 mei.


EDITORS' CHOICE