NIEUWSPioneer

Drie nieuwe Pioneer micro systemen


Redactie HiFi.nl | 23 april 2014 | Pioneer

Pioneer heeft drie nieuwe microsystemen aangekondigd. Ze beschikken allemaal over een 2 x 15 W digitale klasse D versterker. Deze sluit ook aan bij de tweeweg bass reflex-luidsprekers waarmee elk systeem is uitgerust.

Of je nu een smartphone of tablet als muziekbron gebruikt, of een iPod, USB-apparaat of cd. Voor de Pioneer X-CM-systemen maakt dat geen verschil. De X-CM42BT is uitgerust met een ingebouwd Lightning-docking station, een USB-poort, een cd-lade en uitgebreide bluetoothopties, zoals BT Auto Connect en een BT Standby-modus.

De BT Auto Connect-functie onthoudt elk bluetoothapparaat dat je aansluit, zodat je het later opnieuw kunt gebruiken. In de BT Standby-modus is het mogelijk om de X-CM42BT via een bluetoothapparaat in te schakelen. Zo kunt je eenvoudig muziek opzetten zonder het systeem zelfs te moeten aanraken.

De ingebouwde cd-speler van de X-CM42BT speelt audio-cd’s en CD-R/RW’s (mp3/wma) af, terwijl je op de FM/AM-tuner tot 45 radiozenders kunt opslaan. Via de USB-poort en de lijningangen kun je externe USB- (mp3/wma) en audioapparaten aansluiten op dit microsysteem.

De X-CM32BT met cd-speler beschikt over bluetooth en een USB-aansluiting, en heeft een aparte houder voor een iPod, iPhone of iPad. Hij heeft geen Lightning-docking station maar verder wel alle mogelijkheden die het bovenstaande model ook bezit.

Het derde nieuwe systeem is de X-CM52BT. Dit model kan dvd’s afspelen, heeft een houder voor een iPod, iPhone of iPad, en beschikt over bluetooth en een USB-aansluiting.

De X-CM32BT en X-CM42BT zijn verkrijgbaar in vier kleuren en beschikbaar vanaf mei. De X-CM52BT is te koop in twee kleuren en is beschikbaar vanaf juni. De verkoopprijzen liggen tussen de 219 en 299 euro.

EDITORS' CHOICE