NIEUWS

Musicserver updates bij Streaming4Home


Redactie HiFi.nl | 19 april 2014

Streamingspecialist Streaming4Home in Kamerik heeft een flinke update gegeven aan haar musicservers & streamers. De introductie van deze hagelnieuwe lijn vindt plaats op maandag 21 april (tweede paasdag) en op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei.

Streaming4Home bestaat nu precies 2,5 jaar en is inmiddels toe aan de derde generatie musicservers en streamers, gebouwd om aangesloten te worden aan een moderne D/A Converter met USB ingang. Waar heel veel aanbieders kiezen voor gedateerde hardware, losse USB-uitbreidingspoorten en externe voedingen, kiest Streaming4Home ervoor om High-End hardware te gebruiken en te werken met fabrikanten die allerlei nieuwe ontwikkelingen integreren in hun hardware. Zo hebben ze de beschikking gekregen over een lijn Audio/Video moederborden met onder andere een speciale Audio-USB-USP uitgang.

USB-USP: USB Ultra Short Path
Door veel collega's wordt een speciale Audio USB kaart toegepast. Bij de STR-USB-streamers is dat niet nodig. Door hun moederbordfabrikant is deze optie rechtstreeks op het bord geplaatst. Streaming4Home noemt dit USB-USP: USB Ultra Short Path. Een ultrakorte signaalweg, galvanisch gescheiden, apart gestabiliseerd gevoed én is er een mogelijkheid om de USB power uit te schakelen als uw D/A converter dit niet nodig heeft. De USB-USP module, die standaard op de musicstreamers zit, maakt het gebruikt van dure audio USB-kaarten overbodig en voorkomt volgens het merk heel veel USB-comptabiliteitsproblemen met verschillende D/A-converters. 

Intel processoren.
In de musicservers- en streamers passen ze de nieuwe Intel Core Haswell energiezuinige processoren toe. Zo zit in het topmodel bijvoorbeeld een Intel Core i7-processor. Qua processorkracht eigenlijk niet nodig, maar het klinkt volgens Streaming4Home ‘werkelijk fantastisch’.

Voeding / SSD / Passief / Wifi
De voeding is heel belangrijk. Ook hierin past Streaming4Home nieuwe technieken toe. Ze gebruiken schakelende voedingen die geen hoogfrequente storingen veroorzaken. Tevens staat alle software op een “direct connected” SSD drive die op het moederbord zit zonder daar bekabeling voor te gebruiken. Daarnaast worden de servers en streamers volledig passief gekoeld.

Software
Ze hebben gekozen om Windows 8 te gebruiken als besturingssysteem. Verder passen ze DbPoweramp 15 toe in de musicservers voor het rippen van je CD collectie naar afspeelbare bestanden in de beste kwaliteit. Als extra optie bieden ze JPlay aan. JPlay maakt het hele concept af en zorgt volgens Streaming4Home voor meer lucht, transparantie, detaillering en vloeiendheid.

Luisteren?
De server & streamerlijn zit boordevol technische verbeteringen en ontwikkelingen die allemaal tot één doel moeten leiden: de muzikale weergave op het allerhoogste niveau realiseren. Of dit gelukt is kun je zelf komen beoordelen op maandag 21 april (tweede paasdag), vrijdag 2 en zaterdag 3 mei. Iedereen is welkom tussen 13:00 en 17:00 uur.

De set bestaat verder uit Densen B330+ versterker, de Antelope Platinum D/A converters als voorversterker/ DAC en de Revel F208 luidsprekers.

Streaming4Home
Hallehuis 1
3471 EC Kamerik
Tel: 0348-746130
E-mail:  info@streaming4home.nl
Website 

EDITORS' CHOICE