NIEUWSApple

Pioneer biedt Apple CarPlay in bestaande auto’s

Redactie HiFi.nl | 17 april 2014 | Apple

Pioneer heeft de komst aangekondigd van een van de eerste aftermarket indash multimediasystemen met Apple CarPlay-compatibiliteit. Hiermee kunnen consumenten hun eigen auto upgraden om slimmer gebruik te maken van hun iPhone in de auto. 

CarPlay-compatibiliteit zal begin zomer 2014 via een firmware-update beschikbaar zijn voor verschillende autoproducten van Pioneer in Noord-Amerika, West-Europa en Australië. 

CarPlay met Siri stemherkenning maakt gebruik van grote in-dash Pioneer LCD-multitouchdisplays zodat iPhone-gebruikers kunnen genieten van alle functies en toch gefocust kunnen blijven op de weg. Met CarPlay kunnen gebruikers met iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone 5 Siri gebruiken om te telefoneren, berichten op te stellen en te beantwoorden, Apple Maps te raadplegen voor navigatie en naar muziek, podcasts en iTunes RadioTM te luisteren.

Naast een reeks ingebouwde navigatie- en entertainmentopties hebben de multimediasystemen van 2014 volgens Pioneer een geavanceerdere en gebruiksvriendelijkere interface dan vorige in-dash receivers. Ook de geluidskwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn verbeterd volgens het merk.

Meer informatie over CarPlay-compatibele producten vind je op de website van Pioneer. 


EDITORS' CHOICE