ARTIKELSimple Audio

Stevige update voor Simple Audio-speler

| 14 april 2014 | Simple Audio

Simple Audio is niet de bekendste naam qua multiroom, maar het Britse merk heeft heel wat unieks te bieden. Van hun RoomPlayer-streamer verschijnt nu een opgefriste versie.

De RoomPlayer+ is vooral op technisch vlak onder handen genomen. Naast een nieuwe processor en meer geheugen, heeft Simple Audio een nieuw besturingssysteem voorzien. Het resultaat is een toestel dat soepeler werkt dan vroeger. Ook de ondersteuning voor hi-resaudio tot 24 bit en 192 KHz, streamen vanaf NAS'en en gesynchroniseerd muziek spelen in verschillende zones is verbeterd.

Het Britse merk blijft vasthouden aan zijn concept, dat simpliciteit - vandaar de naam, misschien? - voorop stelt. In tegenstelling tot andere multiroom-fabrikanten biedt Simple Audio slechts twee toestellen aan.

De Roomplayer+ is een streamer met ingebouwde hoogwaardige DAC en heel wat uitgangen, incluis voor een actieve subwoofer. Echt uniek is de ingebouwde ondersteuning voor powerline, waarbij het internetsignaal over de elektriciteitsdraden wordt gestuurd. Je moet dus geen netwerkkabel of WiFi voorzien voor de Roomplayer+, een stopcontact volstaat.

Er is ook een versterkte Roomplayer die nagenoeg identiek is maar dus een bijkomende 2 x 50 watt versterker aan boord heeft. Luidsprekers sluit je rechtstreeks achteraan het apparaat aan.

Vorig jaar hebben we bij HiFi.nl de Roomplayer getest. Ondanks de veranderingen aan het nieuw model, is het nog best interessant om die recensie te bekijken. Je vindt hem hier.


EDITORS' CHOICE