NIEUWSTeufel

Teufel opent winkel in Berlijn

Redactie HiFi.nl | 11 mei 2014 | Teufel

Het Duitse merk Teufel heeft voor het eerst een fysieke winkel geopend. Het merk stond juist bekend om het feit dat ze hun producten alleen online verkochten. De gloednieuwe zaak is uiteraard gevestigd in Berlijn, waar ook de fabriek zich bevindt.

De Teufel Raumfeld Flagship Store betekent een nieuwe ondernemingsaanpak voor het merk. Voorheen verkocht Teufel exclusief via hun eigen websites, een aanpak die het via eigen zeggen mogelijk maakt om hogere kwaliteit te bieden aan een lagere prijs. In de Berlijnse winkel kunnen producten bekeken en beluisterd worden, en meteen aangeschaft. De totaaloppervlakte van het winkelpand is ongeveer zeshonderd vierkante meter.

In het pand gaat Teufel ook kantoor houden. Daarnaast is er ruimte voor een bioscoop voor demonstraties en presentaties. "In de kelder van de flagship store zijn twee homecinema-demonstratieruimtes, een stereo-luisterruimte en een demonstratieruimte voor multimedia- en gaming speakers gesitueerd", zegt Teufel.

De locatie is daarnaast erg bijzonder. Op deze plek in West-Berlijn feestten David Bowie en Iggy Pop vroeger namelijk in Club Linientreu, de bekende Berlijnse nachtclub die zich in de kelder bevond van het Bikini Berlin-gebouw. Het nieuwe pand heeft ook een goede ligging, dicht bij het drukke shoppingdistrict van Kurfürstendamm.

MERK

EDITORS' CHOICE