NIEUWSLG

LG Blu-ray speler line-up 2014


Redactie HiFi.nl | 08 april 2014 | LG

LG heeft haar complete Blu-ray speler line-up bekend gemaakt. Deze bestaat uit de BP640, de BP440 en het topmodel BP740. Deze laatste is een alleskunner die 3D-weergave ondersteund en kan upscalen naar 4K resolutie.

Dat schrijft Home Cinema Magine deze week. De ondersteuning van de 4K resolutie is echter iets beperkt. Hij beschikt namelijk over één HDMI 1.4a-uitgang waardoor maximaal 24p 4K-content ondersteund wordt. De speler heeft echter wel een hoop multimedia oplossingen in huis, zoals ingebouwd Wi-Fi, Miracast voor het streaming van content vanaf een smartphone of tablet. Ook krijg je toegang tot de LG Smart tv-portal en heeft hij een geïntegreerde webbrowser.

Een andere interessante feature van de BP740 is de Private Sound Modus. Hiermee is het mogelijk om audio van bijvoorbeeld een Blu-ray disc weer te geven via een headset die gekoppeld is aan een smartphone. De speler is ook te bedienen middels een app die op een smartphone of tablet te installeren is. De BP740 is tevens te bedienen met een Magic Remote.

De LG BP640 is iets simpeler weergegeven dan de BP740 en is niet te bedienen met de Magic Remote. Ook is de mogelijkheid voor upscaling naar 4K-resolutie niet aanwezig. De BP440 heeft geen ingebouwde WiFi, maar is wel uitgerust met een ethernetpoort. 

EDITORS' CHOICE