NIEUWS

Pinkpop Cover Contest 2014

Redactie HiFi.nl | 05 april 2014

Pinkpop en Kunstbende organiseren dit jaar een unieke actie voor jonge muzikale talentjes: de Pinkpop Cover Contest 2014. Jongeren tussen de 13 en 18 kunnen een nummer van een zanger(es) of band die op Pinkpop 2014 staat coveren en uploaden op YouTube en maken zo kans op een topprijs.

De filmpjes worden beoordeeld door een vakkundige jury: Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM-DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest/winnaar Edison Beste Nieuwkomer 2014 Jett Rebel. De winnaar maakt kans op gast-weekendkaarten (voor de hele band) voor Pinkpop op 7, 8 en 9 juni 2014, een backstagetour bij Pinkpop en een optreden op een van de festivals tijdens de Best of Tour van Kunstbende.

Veel (vroegere) Pinkpop-artiesten hebben ooit meegedaan met Kunstbende, zoals DeWolff, Douwe Bob en Krezip. Het idee voor een muziekwedstrijd was dus snel geboren. In 2013 vond de Pinkpop Cover Contest voor het eerst plaats; honderden jongeren deden mee aan de wedstrijd. De Limburgse Puck & Jerôme wonnen met hun cover van 'Keep your head up' van Ben Howard. 

Meer info over de Pinkpop Cover Contest vind je hier. 


EDITORS' CHOICE