NIEUWSPhilips

Armin van Buuren & Philips lanceren DJ koptelefoon


Redactie HiFi.nl | 02 april 2014 | Philips

Een van ‘s werelds bekendste DJ’s Armin van Buuren lanceert samen met Philips de A5-PRO DJ koptelefoon voor professionals. Van Buuren wilde een koptelefoon ontwikkelen met eenvoudig te verwisselen onderdelen voor in de studio, tijdens optredens en onderweg.

Armin en Philips werkten het afgelopen jaar nauw samen aan de ontwikkeling van deze hoofdtelefoon. Het resultaat is de A5-PRO DJ. De robuuste aluminium afwerking zorgt ervoor dat deze DJ koptelefoon inklapbaar maar toch duurzaam is. Volgens Philips is de A5-PRO ultiem accuraat en daarmee ontworpen voor professionele audio monitoring en mixen ‘on the road’.

Als een celebrity zijn naam verbindt aan een product vraag je je toch altijd af in hoeverre deze betrokken was bij het proces. Tim Homewood, Creative Director bij Philips, zegt hierover: “Ik heb vanaf de eerste schetsen samen met Armin gewerkt. Het is niet zo dat we alleen zijn naam aan een product wilden koppelen. Zijn ervaring en kritische blik, daar gaat het ons om.”

De Philips A5-PRO DJ koptelefoon biedt een hoge geluidisolatie die ideaal is voor optredens in een groot publiek. De eenvoudig verwisselbare oorkussens zijn verkrijgbaar in drie formaten; een klein formaat voor onderweg, een medium oorkussen voor in de studio en een extra grote voor tijdens optredens. Het draai-en-klik mechanisme is te vergelijken met die van een cameralens. De A5-PRO DJ koptelefoon bevat 50mm high-definition neodymium drivers. Verder is hij geschikt voor een professioneel DJ mengpaneel omdat de headphone 3500mW high power aan kan.

Al eerder lanceerde Philips samen met Armin het M1X-DJ geluidsysteem waarmee DJ’s in de dop hun eigen muziek kunnen mixen en afspelen. De Philips A5-PRO DJ koptelefoon is verkrijgbaar vanaf april en heeft een verkoopadviesprijs van €299,99.

MERK

EDITORS' CHOICE