NIEUWS

Twitter stopt alweer met eigen muziekservice

Redactie HiFi.nl | 22 maart 2014

#Music, de muziekdienst van Twitter die in april 2013 werd gelanceerd, stopt alweer. Gisteren werd de app verwijderd uit de App Store, 18 april stopt #Music definitief. Dat meldde het bedrijf - hoe kan het ook anders - via Twitter.

Twitter begon met #Music om gebruikers te informeren over bands en artiesten die ‘trending’ waren op de microblogdienst en waar Twitteraars met elkaar over discussieerden. Vervolgens kregen deze gebruikers muziek aangeraden op basis van welke artiesten zij volgden en konden ze deze tracks direct streamen via bijvoorbeeld iTunes, Rdio of Spotify.

Ondanks dat er rond de lancering van #Music in april 2013 behoorlijk wat ‘buzz’ ontstond, kwam de dienst nooit echt lekker op gang. Ontwikkelaar Kevin Thau verliet Twitter zelfs al een week nadat #Music begon. In augustus kwam de app ook beschikbaar in Nederland en België, maar ook hier bleek de belangstelling gering.

#Music stopt 18 april, precies een jaar na de lancering. Zoals uit bovenstaande tweet van Twitter Music blijkt, zet het bedrijf een eigen muziekdienst nog niet helemaal uit het hoofd.


EDITORS' CHOICE