NIEUWSAkiko Audio

Akiko Audio, Musical Reality en Simply Audio op Café Engels Show

Redactie HiFi.nl | 19 maart 2014 | Akiko Audio

Komend weekend is het weer tijd voor de Café Engels Show. Ook Akiko Audio, Musical Reality en Simply Audio zijn aanwezig in het Rotterdamse Grand Café.

Akiko Audio legt tijdens de voorjaarsshow de focus op de populaire Tuning Stick. Passieve units die storingen in de buurt van aangesloten apparatuur en luidsprekers verminderen, waardoor de muziek mooier wordt waargenomen. Speciaal voor de Café Engels Show heeft het Maastrichtse bedrijf een Start Up set samengesteld die uitsluitend tijdens komend weekend met een mooie korting wordt aangeboden. "Gewoon uitproberen in je set, met onze 14 dagen niet goed geld terug garantie, is dat mogelijk", laat Sander van Berlo van Akiko Audio weten.

Bij Musical Reality van Cor Dekker staat deze keer alles in het teken van streaming audio. Samen met Bernard Knoop van Knooppunt Audio en Frederic Vanden Poel van de Belgische speciaalzaak Klinkt Beter deelt hij demoruimte 2005, waar een 'main system' staat opgesteld dat bestaat uit gezamenlijke componenten.

Zo zijn de weergevers van Endeavor Audio, waarbij de slanke vloerstaander E-3 fungeert als frontspeaker. Deze luidsprekers worden aangestuurd door de D-500 mk II monoblokken van CI-Audio. De digitale bronnen worden verzorgd door Frederic. Dit zal een combinatie worden van de 432 Mini, de 432 EVO en een SOtM SMS-100, allen streamers met uitzonderlijke prestaties.

Bernard Knoop brengt een Antelope Platinum Voltikus combinatie mee om het digitale signaal om te zetten en geschikt te maken voor de versterkers. Deze convertor, volgens velen het belangrijkste component uit de gehele keten, is in staat om ook ‘DSD’ te verwerken. Uiteraard zullen de componenten worden verbonden met de Photon Link kabels van Harmonic Technology en het geheel zal worden opgesteld op Solid Tech Audio & Video Support.

Het nog jonge kabelmerk Simply Audio komt vooral naar Café Engels om zich voor te stellen aan het publiek. Het deelt een stand met Hear Everything Audio (Guru & C.E.C.) en Da Capo High End (Holographic Audio), waar de kabelproducten van Simply Audio te zien en vanzelfsprekend ook te horen zijn.

Simply Audio werkt volgens het ‘try before you buy’ programma, je mag de kabels eerst uitproberen voor je ze koopt. Kijk voor meer informatie daarover op de site van de fabrikant.

Café Engels Show
Zaterdag 22 en zondag 23 maart van 10.00 tot 16.30 uur
Grand Café Engels
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam


EDITORS' CHOICE