NIEUWSTeufel

Teufel maakt Definion een maatje kleiner

Jamie Biesemans | 12 maart 2014 | Teufel

Na de succesvolle introductie van de Definion 5-vloerstaander, brengt Teufel nu een kleinere telg van zijn nieuwe luidsprekerfamilie. Centraal staat weer de eigen SCA-tweeter.

De Definion 3 is heel wat compacter dan de grote Definion 5-speakers die Teufel vorig jaar in de zomer introduceerde. Wel zien we de karakteristieke witte, trapeziumvormige behuizing terugkeren die de Definion-luidsprekers relatief smal doet lijken.

Bij de nieuwe speaker krijgt de eigen Synchronized Coaxial Acoustics (SCA)-tweeter een prominente plaats in het midden. Teufel is er bijzonder trots op, omdat het er in geslaagd is een tweeter op te hangen in een midrange-driver. Deze constructie zou de ruimtelijkheid ten goede komen, aldus Teufel.

Hoewel de Definion 3 kan ingezet worden als stereopaar, vindt Teufel ze ook geschikt als rears in een surroundopstelling waarbij een setje Definion 5's voor links en rechts zorgt, en een nieuwe Definion-centerspeaker het middelste kanaal voor z'n rekening neemt. Volgens Teufel is de S 800 SW de subwoofer die het klankplaatje compleet maakt.

De Definion 3 is te koop via de Teufel-webshop, aan 1.999 euro per paar. Tot 27 maart krijg je bij aankoop de bijhorende stands ter waarde van 400 euro en een kwalitatieve luidsprekerkabel er bij.

MERK

EDITORS' CHOICE