PMC Fact.12

René van Es | 29 maart 2014 | Fotografie Fabrikant | PMC Fact Series
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 01 oktober 2013

The Professional Monitor Company uit het Engelse Luton heeft een stevige plaats veroverd in de Nederlandse audiowinkels. Niet in de laatste plaats door zich niet langer voornamelijk te richten op de professionele afnemers als studio's en muzikanten, maar zich nadrukkelijk te manifesteren op de consumentenmarkt met als vlaggenschip de fact serie. Na de fact.3 en de fact.8 is nu de fact.12 op de markt gebracht. Een luidspreker die een vloeiende overgang vormt tussen een acceptabel formaat met een aanvaardbaar uiterlijk voor in de huiskamer en de professionele wereld, waar een luidspreker het gereedschap is om opnames gereed te maken voor muziek- en filmdragers.

Even een korte historie van de fact serie. Het is 2009 als PMC op de High End Show in München zijn fact.8 luidsprekers presenteert aan de pers en een dag later aan de bezoekers van de show. De fact is een opvallende verschijning tussen de andere PMC luidsprekers, omdat voor het eerst een afstemming wordt gebruikt die iets verder afstaat van de echte, niets verhullende studiomodellen, een afwerking in luxe houtsoorten wordt aangeboden en de slanke verschijning uitermate huiskamervriendelijk is.

Een tweede model, de fact.3, volgt een jaar later. De fact.8 is een vloerstaander, de fact.3 is een model op een voet. Vanwege strubbelingen met de toenmalige importeur van PMC voor de Benelux duurt het tot 2011 voordat de fact eindelijk beschikbaar is voor een review.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE