NIEUWSJBL

JBL met vintagegevoel lust Airplay én platenspeler

Jamie Biesemans | 06 maart 2014 | JBL

Met de nieuwe Authenic-reeks doet JBL een gooi naar het segment van premium-speakers. 'Vintage' is daarbij het sleutelwoord, maar ook een goede mix van hedendaagse streamingmogelijkheden en klassieke aansluitingen.

Er zijn twee speakers in de nieuwe lijn: de L8 en L16. Beide hebben een mooie behuizing in hout, al ogen ze best verschillend. De L8 heeft een zwarte lakafwerking die moet doen denken aan een gitaar, de L16 heeft een knappe kast in notenhout.

De L16 is dan ook een echt premiumspeaker, wat je ook merkt aan de winkelprijs van net geen duizend euro. Voor dat bedrag krijg je een speaker dat Airplay-, Bluetooth en DLNA-compatibel is, maar ook nog meer in z'n mars heeft. Er is tevens een analoge en optische aansluiting - én zelfs een phono-voorversterker ingebouwd. Beide speakers lusten hoge resolutie-audio, tot 24-bit/96 KHz.

JBL heeft in de L16 twee 3-wegsspeakers gestopt (bestaande uit een 25 mm tweeter, een 2 inch midrange-speaker een 5,25 inch woofer), aangedreven door zes 50-watt versterkers. De L8 is minder krachtig en bevat vier 30-watt speakers die 2 x een 25 mm tweeter en een 4 inch woofer aansturen. De kostprijs is voor die laatste ook heel wat lager: 599 euro.


EDITORS' CHOICE