NIEUWS

Cone - slimme AirPlay speaker die zich aanpast aan je muzieksmaak

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2014

Artificial intelligence, het leek toch vooral iets uit science-fiction films. Maar steeds vaker horen we van apparaten die zichzelf aanpassen en verbeteren door ze te gebruiken. Zo ook de Cone, een AirPlay speaker van startup Aether, die jouw muzieksmaak leert en daarop zelf een playlist samenstelt.

Cone is meer dan een AirPlay speaker, want heeft een eigen wifi-verbinding en ingebouwde versterker. Hierdoor kan het apparaat - dat is voorzien van een woofer en twee tweeters - zelf muziek streamen vanuit bijvoorbeeld Deezer of Spotify, een smartphone of tablet is niet nodig. De ingebouwde accu gaat volgens Aether zo’n acht uur mee.

Midden op de speaker zit de play/pause button die ook dient om stembediening te activeren. Zappen tussen de nummers gaat door je hand licht te draaien naar links, danwel rechts. Geef je een flinke draai, dan zal de Cone je een compleet andere muziekstijl serveren.

Maar het allermooiste is nog wel dat het apparaat zich aanpast aan jouw voorkeuren. Zowel zaken als bijvoorbeeld volume, stemming en muzieksmaak zal de Cone zich steeds beter aanleren naarmate je de speaker langer gebruikt. Althans, dat belooft Aether.

Wie denkt dat dit klinkt als toekomstmuziek, heeft het mis. De Cone komt namelijk deze zomer al op de markt voor een adviesprijs van 399 dollar. Meer informatie over de Cone en bestellen kan op de website van Aether.


EDITORS' CHOICE