NIEUWSSamsung

Nieuwe Galaxy S5 beter voor mobiel muziek


Jamie Biesemans | 25 februari 2014 | Samsung

Als er één smartphone kan wedijveren met de iPhone qua succes, dan is dat wel de Galaxy S-reeks van Samsung. De gloednieuwe S5 is eleganter en dankzij een IP67-behuizing beter geschikt om mobiel muziek te beluisteren. De nieuwe Galaxy wordt bovendien begeleid door een lijn nieuwe hoofdtelefoons die vooral op mobiel gebruik gericht zijn.

Net voor de presentatie van de S5, op een event waar ongeveer tweeduizenden gasten present waren, draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Helaas, het scherm met extreem hoge resolutie kreeg de nieuwe Samsung niet, maar wel een zeer scherpe en kleurrijke 5,1-inch Super AMOLED-display. Het formaat en kwaliteit is op basis van onze eerste indrukken zeker geschikt voor het consumeren van video onderweg.

De lancering van een nieuwe S-telefoon is voor Samsung vaak een gelegenheid om veel lawaai te maken en iedereen te overstelpen met nieuwe apps en functies. Bij de lancering van de S5 ging het er rustiger aan toe. Samsung wil met die nieuw toptoestel verfijnder te werk gaan, wat mooi aansluit bij de elegantere uitstraling van het toestel. De S5 oogt en voelt kwalitatiever aan dan zijn voorganger.

De telefoon kan ook beter tegen een stootje. De behuizing is nu water- en stofdicht, naar de IP67-norm. Samsung zet sterk in op sporttoepassingen, en dan is zo’n beveiliging logisch. Tijdens het lopen is een ongelukje zo gebeurd, bijvoorbeeld als je bij het veranderen van muziektracks het toestel uit je handen laat vallen. Maar ook thuis kan waterdichtheid best handig zijn.

Toch ontbreken de snufjes niet. De telefoon heeft een vingerafdruksensor om de S5 te ontgrendelen of een betaling via Paypal uit te voeren. Achteraan is er een sensor om je hartslag te meten, informatie die via de S Health-app wordt verwerkt samen met bewegingsinformatie. De 16 megapixel camera belooft ook kwalitatieve beelden te leveren, dankzij een HDR-modus die in fel of weinig licht betere kiekjes levert.

De S5 is vanaf 11 april te koop in de Benelux, wellicht aan 649 euro. Er zijn vier kleuren: wit, zwart, brons-goud en een zeer opvallende electric blue.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »