ARTIKELSharp

Beeld en geluid op Sharp Voorjaarsshow

Het Japanse merk Sharp Electronics heeft een aantal nieuwe producten te presenteren: sound bars, Blu-rayspelers met streamingfuncties, een 3D home cinema projector en nieuwe AQUOS 3D LED LCD-televisies. Sharp presenteert die nieuwe apparaten tijdens de jaarlijkse Voorjaarsshow in hun kantoor in Houten, waar onder het genot van een kop koffie een en ander verteld en gedemonstreerd wordt rond de nieuwigheden, waarvan de AQUOS-serie, in schermformaten van 19 tot en met 46 inch, het belangrijkste onderdeel uitmaakt.

Er komen om precies te zijn twee verschillende series AQUOS LED LCD’s, de LE430E-serie en de hoger gepositioneerde LE630E-serie. Beide series zijn voorzien van Optical Picture Control (OPC), meerdere HDMI-aansluitingen en pc-ingangen waardoor ze als complete multimediatoepassingen kunnen worden gebruikt. De LE630E-serie is bovendien voorzien van wifi voor AQUOS NET+ e DLNA-videostreaming, wat betekent dat je online kan op je televisie om bijvoorbeeld te browsen of om YouTube-filmpjes te bekijken. Daarnaast zit er een card slot in de toestellen die een digitale set top box overbodig maakt: digitale televisie van – bijvoorbeeld – Ziggo kan rechtstreeks in de televisie ‘ingebouwd’ worden. Scheelt weer een kastje én een afstandsbediening.

Verder bieden de AQUOS’en edge led-technologie met 100Hz Full HD 1080p-resolutie. De LE630-serie is beschikbaar in 32-, 40- en 46-inch (resp. 82, 102 en 117 cm), de LE430-serie is beschikbaar in 22-, 26- en 32-inch. Via een USB-mediaspeler is directe weergave van foto’s en muziekbestanden mogelijk. Alle modellen beschikken bovendien over vier HDMI-ingangen (drie aan de achterkant, eentje aan de voorkant). Daarnaast beschikken de LE430’s over een pc-ingang, een component-ingang, een coaxiale digitale audio-uitgang en een hoofdtelefoonaansluiting. Alle modellen hebben energielabel A en zijn dus energiezuinig.

Dit voorjaar komt tevens de AQUOS LE830-serie, de tweede generatie 3D Quattron LED LCD TV’s, beschikbaar in 40-, 46-, 52- en 60-inch (respectievelijk 102, 117, 132 en 152 cm). De LE830E-serie beschikt over X-Gen LCD-panelen met Quattron pixeltechnologie, voor de weergave van natuurlijke en heldere beelden – ook in 3D, als je er een bril bij opzet. Deze serie is verder voorzien van alle functionaliteiten die de LE630-serie ook aan boord heeft. De tweede generatie Quattron LED LCD TV’s is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. In de eerste plaats is het ontwerp slanker en compacter. Zo is de LE830E-serie slechts 2,5 cm diep en ook de randen van de LCD TV meten slechts 2,5 cm.

Elke AQUOS LED LCD TV met Quattron-technologie is uitgerust met vier kleurenpixels in plaats van drie. Door de toevoeging van de vierde kleur subpixel (geel) is Sharp in staat om nog meer kleuren te reproduceren, een hogere lichtopbrengst te realiseren en crosstalk bij 3D-beelden terug te brengen tot een minimum. Bovendien zorgt deze technologie voor een hogere helderheid. 

Soundbar
Als toevoeging op het geluid van de televisies, kan Sharp twee verschillende soundbars leveren, de HT-SL70 en de HT-SL-50. Deze bars zijn slechts 26 millimeter hoog en kunnen voor de tv geplaatst worden, of in twee delen aan de muur worden bevestigd. De bars, die ieder zes luidsprekers bevatten, zijn gekoppeld aan een kleine actieve subwoofer die diepte in het geluid aanbrengt. Aansluiting geschiedt via HDMI, een 3,5-mm audio-ingang maakt het aansluiten van extra audiobronnen, zoals MP3-spelers, mogelijk voor het afspelen van muziek.


EDITORS' CHOICE