NIEUWSSony

Nieuwe Sony-telefoon en -tablet met noise-cancelling

Jamie Biesemans | 24 februari 2014 | Sony | Importeur: Sony Nederland

Sony stelt op de MWC-beurs in Barcelona een smartphone en tablet voor met een feature op de maat van de mobiele muziekliefhebber: ingebouwde noise-cancelling.

Noise-cancelling is een functie die meestal ingebouwd is in speciale hoofdtelefoons, maar in dit geval wordt omgevingsgeluid geëlimineerd door hardware en software in de nieuwe Xperia Z2 en Xperia Tablet Z2 van Sony. Beide apparaten zijn opvolgers van toptoestellen die Sony vorig jaar voorstelde. 

De wegfilteren van omgevingsgeluid werkt uiteraard enkel bij het dragen van een hoofdtelefoon. Het lijkt er op dat de functie voorlopig enkel werkt als je de nieuwe smartphone of tablet gebruikt met de MDR NC31EM-headset van Sony. Of er later nog andere compatibele hoofdtelefoons volgens, bijvoorbeeld een on-earmodel, kon het Japanse bedrijf nog niet zeggen.

Op de drukbezochte beurs zet Sony sowieso muziek en video sterk in de kijker, veel meer dan andere merken die er aanwezig zijn. Vooral hoge resolutie-audio wordt uitgespeeld, ondere door nieuwe hoofdtelefoons te promoten die speciek geschikt zouden zijn voor muziek in beter dan cd-kwaliteit.


EDITORS' CHOICE