NIEUWS

Vijfde Record Store Day verbreekt alle records


Redactie HiFi.nl | 23 februari 2014

De komende, vijfde, editie van Record Store Day zal opnieuw alle huidige records verbreken. Dat verklapte Marlein Parlevliet zaterdag tijdens een presentatie op FWD*HiFi-Dagen in Radio Kootwijk.

Parlevliet gaf tijdens het evenement een bevlogen en interessante presentatie over vinyl en Record Store Day Nederland in het bijzonder. Zij was het die het Amerikaanse initiatief in 2010 naar Nederland haalde, waarmee het evenement op zaterdag 19 april dit jaar het eerste lustrum viert.

De Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2014 is Kensington, dat niet alleen in store optredens zal verzorgen, maar ook een speciale release zal uitbrengen ter ere van Record Store Day 2014. Niet alleen de Utrechtse band komt met een speciale uitgave, volgens Parlevliet kunnen we dit jaar meer dan vierhonderd Record Store Day releases verwachten. "Ik heb eerder deze week de complete lijst gezien en die is prachtig. Ik mag er helaas alleen verder niks over zeggen."

De Utrechtse band Kensington is dit jaar ambassadeur van Record Store Day Nederland. (foto: Rutger van der Bent)

Donderdag 20 maart wordt het volledige programma bekend en daarmee ook welke speciale releases we kunnen verwachten op zaterdag 19 april. Vaststaat in ieder geval dat ten opzichte van vorig jaar wéér meer platenzaken zich hebben aangesloten bij het uit de Verenigde Staten overgewaaide initiatief.

Samen met Tessa Pals richtte Parlevliet vorig jaar het bedrijf Swordfish And Friend op en werd daarmee Europees importeur van Crosley platenspelers. "In ons eerste jaar verkochten we zevenduizend Crosleys in Nederland", zei Parlevliet tijdens FWD*HiFi-Dagen. "Dat betekent dat er dus zevenduizend nieuwe vinylenthousiastelingen zijn bijgekomen."

De twintiger hoopt voor het eind van het jaar het Nederlands Crosley-assortiment verder uit te kunnen breiden. "Voor eind 2014 hopen we minimaal vijf verschillende modellen te kunnen aanbieden."

Lees hier een interview dat we eerder deden met Marlein Parlevliet over haar muziekbeleving.

EDITORS' CHOICE