NIEUWS

Opendeur weekend met 432 Hz bij Klinkt Beter


Redactie HiFi.nl | 19 februari 2014

Je kon reeds lezen dat Klinkt Beter fabrikant geworden is van 432 Hz streamers. Op 1 en 2 maart houdt de Belgische speciaalzaak een opendeur weekend met maar liefst vier 432 Hz streamers, en tevens drie DSD dacs.

De 432 mini is een 432 Hz muziekserver en streamer met ripfunctionaliteit, 500 GB opslag goed voor max 1500 cd's en DSD ondersteuning voor maar 799 euro. Hij kan direct een USB dac aansturen en simultaan ook muziek in 432 Hz streamen naar de nieuwe SOtM SMS-100 en alle squeezebox & Logitech clients. Een bijhorende high-end DSD DAC met tevens hoofdtelefoon en digitale uitgang heeft u al vanaf 189 euro. Dit is de nieuwe iFi iDSD die dankzij de interne batterij ook met een smartphone of tablet kan werken.

De 432 evo bevat dezelfde software als de mini en is voorzien voor toekomstige hardware upgrades. Hij bevat naast een USB uitgang ook digitale coaxiale, toslink en HDMI uitgangen. De evo is tot vier maal sneller dan de meeste muziekservers, en kan daardoor de 432 Hz omzetting op de nieuwste DSD128 bestanden loslaten alsook op PCM tot wel 32 bit 768 Khz. Het platform is dus future proof voor alle denkbare toekomstige superformaten. De EVO komt standaard met 1 TB opslag goed voor maximaal 3000 cd's en later uitbreidbaar met een externe NAS. Bediening via bijgeleverde 7 Inch tablet.

De SOtM SMS-1000 is 's werelds eerste streamer die op een gebruiksvriendelijke manier alle bestanden tot wel 24/96 live in 432 Hz kan retunen dankzij de plugin van Klinkt Beter, bekend van de X-FI beurs en de vele 6moons reviews. De SMS-1000 is het neusje van de zalm kwa verfijning gezien alle denkbare verbeteringen die optioneel zijn in de evo, hier al standaard aanwezig zijn, gaande van een drievoudige gescheiden voeding en high-end USB uitgang, alsook een superclock in sommige versies.

Nieuw is de SOtM SMS-100, een pure streamer zonder opslag met 3x USB uitgang. Tablet/smartphone bediend. Sluit er eender welke DAC op aan, en je hebt een multi-room systeem. De SMS-100 is direct zichtbaar als client in Jriver alsook Logitech Media Server (LMS) en is tevens UPNP compatible.

Klinkt Beter heeft uiteraard niet stilgezeten en is erin geslaagd de 432 Hz technologie nu ook in de Squeezebox server/Logitech Media Server/LMS te implementeren. Deze draait standaard op de SOtM SMS-1000 alsook 432 mini en evo. Heb je al een muziekserver? Wij kunnen onze 432 Hz plugin op bepaalde types server installeren voor 250 euro. Zo zijn alvast de AudioAanZee streamers compatible. Informeer bij de speciaalzaak of ook uw streamer 432 Hz aankan.

Tijdens de opendeur worden ook liefst drie DSD DAC's ingezet. De iFi iDSD is een batterijgevoede mobiele USB dac met ondersteuning van DSD64 en DSD128 alsook DXD is voor 189 euro uiterst compleet: line out, headphone out en zelfs een digitale uitgang ontbreken niet.

De Zodiac Platinum van Antelope Audio is de eerste DSD DAC met upsampling tot DSD256 en kan ook met alle denkbare PCM formaten tot 384 Khz overweg. Wordt standaard met de nieuwste Voltikus voeding geleverd. De Platinum is tevens analoge pre-amp en is voorzien van een dubbele hoofdtelefoon uitgang.

De sDP-1000 is zowel een DSD compatible DAC als pre-amp, en werkt middels een ingebouwde batterij volledig los van het lichtnet.

Je bent welkom op onze opendeur op 1 en 2 maart 2014, vanaf 14 uur tot 19 uur. Reserveren is niet verplicht maar het wordt wel geapprecieerd om vooraf een seintje te geven.

Adres:
Blauwe Paal 45
Wetteren (nabij Gent)

EDITORS' CHOICE