NIEUWS

Texas Radio sluit FWD*HiFi-dagen muzikaal af

Gastauteur | 16 februari 2014

Sinds 1 juli 2019 is HiFi.nl een uitgave van BVDO. FWD (Magazine) maakt geen deel meer uit van onze activiteiten.

Mooi muzikaal nieuws rond de FWD*HiFi-Dagen: we hebben Texas Radio weten te strikken om het programma op zondagmiddag met een stevig live optreden af te sluiten. Meld je dus snel (en vóór 14 februari gratis) aan!

Texas Radio is een vijfkoppige band uit het kunststadje Diepenheim. De beste omschrijving van hun grotendeels eigen repertoire is 'Psychedische Blues Rock 'n Roll, gelardeerd met een snufje Tom Waits, een beetje Allman Brothers en een lepeltje The Doors'. Wat ons inziens een uitstekende mix is.

Dus dat belooft wat in 's lands mooiste geluidskathedraal!

De nummers worden vol bravoure en zo hard mogelijk gebracht, en daarmee ging inmiddels heel Oost Nederland voor de bijl, getuige de nominatie voor de ‘Popprijs van Overijssel’ en de winst van ‘de Grote Prijs van Twente’. In 2012 en 2013 stond het gezelschap dan ook al op de Zwarte Cross en Oerol. Zelfs internationaal begint Texas Radio door te breken, met enkele zeer succesvolle optredens in de Dordogne.

  

Ook speelde Texas Radio in voorprogramma’s van onder andere Automatic Sam (NL), Rival Sons en Hollis Brown, Chip Taylor (USA) en twee keer in het naprogramma van niemand minder dan Bob Dylan, in de Heineken Music Hall Amsterdam:

Texas Radio was bovendien in 2013 succesvol in de Popronde, het rondreizende festival van Nederland. Inmiddels is in eigen beheer de eerste cd uit gekomen, waarvan de eerste oplage reeds is uitverkocht. 

U komt toch ook?

“Texas Radio rockt als een gek!” – Hendrik Jan Lovink, directeur De Feestfabriek

“In Texas Radio spelen 5 jongens die stuk voor stuk mijn zoons hadden kunnen zijn, maar het is zo’n schitterende losgeslagen bende vol chaoten en levensgenieters dat ik daar als vader naar alle waarschijnlijkheid aan onderdoor was gegaan.” – André Manuel

“They are crazy spirited bunch of guys .. but good guys.” – Chip Taylor 


EDITORS' CHOICE