NIEUWS

Tainted Love zoals u het nog nooit hoorde

Redactie HiFi.nl | 11 februari 2014

Dat YouTube een uitstekende bron voor muziek is, hoeven we je niet te vertellen. En dat je er ook perfect terecht kunt voor hele innovatieve deuntjes, is wellicht ook niets nieuws. Toch willen we het account van Gigawipf graag even met je delen.

Het muzikale genie achter dit YouTube-kanaal is er namelijk in geslaagd een koor samen te stellen van louter floppy disk drives. Ja, dat lees je goed: het soort diskettestations dat je normaal gesproken alleen nog vindt op stoffige zolders, IT-musea of de vuilnisbelt. Maar dan met Arduino aan elkaar geschakeld en in dienst gezet van meer dan een aantal zeer herkenbare muziekstukken.

We willen niet overdrijven, maar het is waarschijnlijk het meest briljante gebruik van de vergane techniek sinds het daadwerkelijke gebruik in de vorige eeuw, en dit is daarmee de meest unieke weergave van Tainted Love (de Soft Cell-versie) ooit:

Andere pareltjes uit de nog altijd groeiende collectie instant classics van Gigawipf zijn onder meer Marilyn Manson's Beautiful People, het deuntje van Indiana Jones en – uiteraard – The Imperial March van Star Wars. Enjoy!


EDITORS' CHOICE