NIEUWSAkiko Audio

Akiko Audio brengt interlinks Aktyna naar Nederland

Redactie HiFi.nl | 05 februari 2014 | Aktyna

Aktyna was bij ons toch vooral bekend vanwege de luidspreker- en apparatenvoetjes die het bedrijf uit de Franse Alpen met de hand maakt. Maar de fabrikant maakt ook kabels. Akiki Audio was zó onder de indruk van de interlinks van Aktyna, dat het direct besloot deze naar Nederland te halen.

"Natuurlijk gebruiken we in onze luisterruimte de mooiste interlinks, zowel analoog als digitaal", licht Sander van Berlo, die samen met zijn vader leiding geeft aan het in 2011 opgerichte Akiki Audio, toe. "Daarbij ging onze voorkeur uit naar een bekend Amerikaans merk. Groot was echter de verrassing toen bleek dat deze zeer goede interlinks overtroffen werden door de interlinks van Aktyna."

Volgens Van Berlo zijn een zeer natuurlijke strakke weergave, zonder waarneembare kleuring en het vermogen de emotie in muziek prachtig over te brengen de belangrijkste kenmerken van de interlinks van Aktyna.

De geleiders zijn gemaakt van extruded tellurium koper, gedrenkt in goud gedurende het productieproces. Deze goudopname vermindert de kristaloxidatie en zorgt voor extra flexibiliteit. De geleiders ondergaan zeven cryogene behandelingen en zijn voorzien van gepatenteerde lak voor EMI/RFI afstoting.

Elke kabel wordt met de hand vervaardigd en krijgt van Aktyna eigenaar Panayotis Gioulos een levenslange garantie mee. Aktyna biedt interlinks in drie kwaliteiten aan, Akiko Audio koos voor de beste serie die vanzelfsprekend de naam 'Reference' meekreeg.

De prijzen lopen uiteen van 590 euro voor de digitale Pulsar Reference tot 1590 voor de Cortex Reference XLR. Daartussenin zit nog de Cortex Reference RCA, die een prijskaartje van 990 euro heeft.

De kabels zijn in Nederland exclusief te koop via Akiko Audio. Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf uit Maastricht.


EDITORS' CHOICE