REVIEWAVA

AVA Media Zara Premium Music Ripping Server

Jan de Jeu | 26 februari 2014 | Fotografie Fabrikant | AVA

Ook een analoog liefhebber als ondergetekende ervaart in toenemende mate de waarde van de digitale media. In de afgelopen maanden heb ik meerdere streamers, rippers en/of servers uit verschillende prijsklassen in mijn luisterruimte gehad en geleidelijk heb ik mij gewonnen gegeven.

Gewonnen geven is in dit verband een uitdrukking waarvan ik denk dat de gemiddelde audiofi ele muziekliefhebber die herkent. Voor hem of haar telt, naast de high-end constructie van de apparatuur, vooral de klankkwaliteit. Wanneer ik naar mezelf kijk dan heb ik lang vastgehouden aan vinyl als de belangrijkste, en in mijn oren best klinkende muziekbron.

De klank van de cd heb ik lang als artificieel ervaren tot een modificatie door Marcel Croese mijn sacd-speler qua beleving erg dicht bij het vinyl bracht. De klank van servers, rippers en streamers heeft me in het begin zo mogelijk nog sterker teleurgesteld. De gemodificeerde Squeezebox Touch, in combinatie met een externe harde schijf binnen mijn netwerk, was de eerste die voor mij klankmatig acceptabel was. De Naim Uniti2, een veel completere 'All In One' speler, ging klankmatig weer verder. De NAD M50/M51/M52 combinatie tenslotte ging daar weer overheen en kwam akelig dicht bij het vinyl.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE