REVIEWDenon

Denon AH-D7100

Max Delissen | 02 februari 2014 | Fotografie Fabrikant | Denon

Denon is misschien niet het eerste merk dat je te binnen schiet als het over hoofdtelefoons gaat, maar toch timmert deze Japanse fabrikant op dit vlak al jaren aan de weg. Met maar liefst vier duidelijk verschillende series bestormt Denon sinds een jaar het bastion waar de bekende grote merken de dienst uitmaken, met de hier geteste AH-D7100 als absoluut topmodel.

Hoofdtelefoons staan in relatief laag aanzien bij audiofi elen. Hun argument dat je met een hoofdtelefoon geen dieptebeeld kunt horen is grotendeels waar, maar als je echt diep in de muziek wil kruipen is een goede hoofdtelefoon wat mij betreft een onmisbaar onderdeel van een audiofiele hifi-set.

Twee Systemen

Hoofdtelefoons zijn er in soorten en maten, maar grofweg kunnen we ze in twee systemen onderverdelen: (half)open en gesloten. De Denon AH-D7100 is een gesloten systeem, wat betekent dat de schelp waar de 'driver' in is gemonteerd naar buiten toe volledig dicht is. En dat is van invloed op hoe de hoofdtelefoon klinkt. Dichte systemen klinken doorgaans wat directer, minder 'luchtig', en het 'im Kopf' effect (waarmee bedoeld wordt dat het geluid echt midden in je hoofd wordt geprojecteerd) is meestal groter dan bij een (half)open systeem. Dat kan als voordeel, maar ook als nadeel worden ervaren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE