REVIEWNaim Audio

Naim Audio DAC-V1 en NAP100

Het jaar 2013 was nauwelijks begonnen of Naim Audio liet een bommetje ontploffen door op de CES twee producten tegelijk aan te kondigen. De Naim Audio DAC-V1 digitaal/analoog-converter en de NAP 100 eindversterker. Als een roedel hongerige wolven doken de media op de producten en persmensen vroegen allemaal tegelijk een recensie-exemplaar aan. Zo ook ondergetekende. Helaas liet de DAC-V1 op zich wachten, terwijl ik wel zo ongeveer de eerste NAP 100 in Nederland in bezit kreeg. Misschien is dat een voordeel, omdat ik niet (zoals bijna iedereen) de DAC en de NAP telkens samen gebruikte, maar een voor een aan het werk zette en zo tot een verrassende conclusie kon komen.

Beide producten vallen binnen de Naim Audio Classic reeks en vertonen het bekende donkere uiterlijk in een schoenendoos- formaat. Met uiteraard het groen verlichte Naim-logo in het midden van het voorpaneel.

De NAP 100 eindversterker is de meest eenvoudige van de twee apparaten, met aan de achterzijde een 4-pin DIN-aansluiting voor andere Naim apparaten, een stereo RCA-ingang, luidsprekeraansluitingen voor banaanstekkers, de 230 Volt-aansluiting en een aan/uit-schakelaar. In de kast treffen wij een grote voedingstransformator aan, die ongeveer de helft van de schoenendoos vult. De andere helft is in beslag genomen door een enkele printplaat met daaronder twee eindtransistoren per kanaal, die de behuizing als koellichaam gebruiken.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE