Nieuwe versterkers Advance Acoustic hebben ingebouwde DAC


Redactie HiFi.nl | 17 januari 2014 | Fotografie Fabrikant | Advance Acoustic
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 13 januari 2014

Met de nieuwe X-i60 en X-i90 introduceert Advance Acoustic twee geïntegreerde versterkers met ingebouwde D/A converter in, zoals importeur Servi-Q stelt, “een prijsklasse waar dit tot heden geen gewoonte is”. Beide versterkers worden officieel gepresenteerd tijdens de AZ-show van Studio Alkmaar op 8 en 9 februari.

De X-i60 (foto hierboven) en X-i90 zijn gebouwd conform het nieuwe corporate design dat Advance Acoustic heeft ingezet met de nieuwe serie voor- en eindversterkers. Beide versterkers zijn uitgerust met een DAC met Cirrus Logic CS8416 24bit/192kHz processor. De converter heeft zowel een USB-A als USB-B ingang, een optische ingang, twee coaxiale ingangen en acht analoge ingangen, waaronder een Phono MM ingang.

De X-i60 heeft een vermogen van 2 x 80 W aan 4 Ohm en heeft een high bias schakeling, wat volgens Servi-Q “uniek is voor een versterker in deze prijsklasse”. De adviesverkoopprijs bedraagt namelijk 449 euro, waarmee “Advance Acoustic onderstreept waarvoor het staat: heel veel waar voor je geld”.

De X-i90 (hierboven zie je de achterzijde) is de grotere broer van de X-i60 en onderscheidt zich door een hoger vermogen van 2 x 120W bij 4 Ohm, een ruimer bemeten voeding, acht eindtransistoren in plaats van vier, en twee paar luidsprekeraansluitingen. De X-i90 kent een verkoopprijs van 699 euro.

Beide modellen zullen samen met de in december gelanceerde mono eindversterker X-A220 tijdens de AZ-show van Studio Alkmaar op zaterdag 8 en zondag 9 februari officieel gepresenteerd worden aan het publiek. De X-i60 en X-i90 zijn vervolgens vanaf half februari leverbaar.

Detailfoto van de transformator in de Advance Acoustic X-i90.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »