NIEUWSRoksan

Roksan verbetert Kandy K2 met Bluetooth

Roksan heeft een opvolger van de Kandy K2 aangekondigd: de Kandy K2 BT. De nieuwe geïntegreerde versterker is een direct voortvloeisel van het samenwerkingsverband met het Duitse merk Burmester.

De BT in de typenaam staat namelijk voor Bluetooth, direct de belangrijkste verbetering aan de populaire versterker. Volgens Roksan kan de gebruiker met de Kandy K2 BT tot een afstand van maximaal dertig (!) meter niet minder dan zestien geluidsbronnen zoals tablets, laptops en smartphones koppelen door middel van de bekende aptX-technologie.

Naast de toevoeging van Bluetooth heeft Roksan in de K2 BT ook de HF-storingsgevoeligheid weten te verlagen tot -110 dB, een verbetering van 10 dB. Daarnaast is het vermogen van de geïntegreerde versterker iets gegroeid tot 140 W/4 ohm per kanaal. De interne componenten bevatten geen bedrading, verbinding verloopt uitsluitend via gedrukte schakelingen. Het volumeniveau is nauwkeuriger te regelen en de behuizing is geoptimaliseerd voor betere ventilatie.

Vanzelfsprekend bevat de Roksan Kandy K2 BT naast Bluetooth ook nog conventionele ingangen, namelijk: 5x lijn, 1x MM Phono, 1x Tape en 1x Bypass (directe ingang voor de eindversterkers) plus een voorversterkeruitgang en een hoofdtelefoonuitgang.

De behuizing van de veertien kilo wegende Roksan Kandy K2 BT bestaat uit zwart of zilver geanodiseerd aluminium. Aan de nieuwe geïntegreerde versterker hangt een adviesprijskaartje van 1299 euro.­­­­­­

EDITORS' CHOICE