NIEUWSDenon

CES 2014 - Denon presenteert eerste externe DAC

Met de DA-300USB heeft Denon tijdens CES 2014 haar eerste externe Digital Audio Converter geïntroduceerd. Het apparaat moet volgende maand op de markt verschijnen.

“De nieuwe DAC is voorzien van dezelfde Advanced AL32 Processing-technologie en hoge-precisie 32 bits/192 kHz digitaal-analoogomzetter als we in Denons eersteklas CD/SACD-spelers aantreffen”, schrijft de fabrikant in een persbericht.

De vormgeving van de DA-300USB is minimalistisch, maar wanneer we Denon mogen geloven zijn de prestaties dat allerminst. Uit het persbericht van de fabrikant: “Dankzij de USB-B-ingang op de DA-300USB kunnen gebruikers hun muziekbestanden op de computer afspelen, en audio streamen via internetmuziek-, video- en filmservices. En dit alles met de hoogst mogelijke geluidskwaliteit. De computer herkent de DA-300USB als externe geluidskaart waardoor de kwalitatief minder sterke audio-elektronica van de pc zelf wordt omzeild”.

De DA-300USB kan alle digitale audioformaten aan die de mediaspeler van de computer kan verwerken, waaronder MP3/MP4, AAC, ALAC, WAV en FLAC HD (tot 24 bits/192 kHz) en DSD (het systeemeigen SACD-bestandsformaat) in 2,8 MHz en 5,6 MHz resolutie. Naast de USB-B-poort beschikt de DA-300USB over één coaxiale en twee optische poorten, waarmee externe apparaten op de DAC kunnen worden aangesloten.

Denon brengt de DA-300USB in februari op de markt, de richtprijs is 399 euro.

Lees alles over de Consumer Electronics Show 2014 op onze Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE