NIEUWS

CES 2014 – DTS Play-Fi audiostreaming

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2014

Op de sfeervolle, feestelijk aangeklede en met dj's en danseressen opgeleukte stand van DTS is het all about Play-Fi, de wireless audio streaming technologie waarmee het merk fors uit wil gaan breiden.

Play-Fi is een open protocol waarmee je lossless audiobestanden kunt streamen vanaf computers en mobiele devices. Het concept gebruikt wifi en is in staat muziek naar meerdere speakers te zenden zonder interruptie of vertraging.

De markt voor home audio is in constante beweging; fabrikanten van hardware kunnen maar nauwelijks bijhouden hoe de hedendaagse consument zijn of haar muziek geniet. Streaming muziekdiensten blijven zich ondertussen ontwikkelen, en hetzelfde kan gezegd worden voor de software mogelijkheden van telefoons en tablets, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot vrijwel ongelimiteerde muziekbibliotheken. De logische volgende stappen zijn het verbeteren van de audiokwaliteit en het uitbreiden van de mogelijkheden om die persoonlijke bibliotheek breed te delen, thuis en elders. Play-fi wil beiden bereiken.

"Play-Fi is de eerste oplossing om de duurzaamheid van wifi-technologie te benutten, alsmede haar kosten- en kwaliteitsvoordelen, zowel voor 'today's music consumer' als de fabrikanten die hem of haar graag wil bedienen", zo luidt de uitleg bij DTS. "Je kunt gemakkelijk hoge kwaliteit audio streamen van telefoons, tablets en computers naar iedere compatibele speaker, soundbar, dock of receiver."

"Consumenten kunnen standalone Play-Fi apparaten aanschaffen of Play-Fi direct integreren via de app, en fabrikanten kunnen de DTS-technologie gemakkelijk in huidige en toekomstige producten implementeren."


EDITORS' CHOICE