NIEUWSSony

CES 2014 - Sony breidt high res-audiolijn uit

Tijdens Consumer Electronics Show 2014 heeft Sony een uitbreiding van het assortiment high-res audio aangekondigd. Daarnaast komen de Japanners met een serie nieuwe draadloze speakers en presenteerde de fabrikant naast een nieuwe soundbar haar eerste TV Base Speaker.

Met de nieuwe high-res audio apparaten, een draadloze speaker en drie home cinema systemen, speelt Sony naar eigen zeggen in op “een groeiend aanbod high-resolution muziek”. High-res audio bevat tot zes keer meer informatie dan een normale cd. “Met het nieuwe, uitgebreide assortiment kun je op nog meer manieren genieten van muziek zoals deze door de artiest bedoeld is”, meldt Sony.

Volgens de fabrikant biedt het met de nieuwe wireless speaker en de drie complete home cinema systemen “een luisterervaring die niet onderdoet voor een plekje in de geluidsstudio of concertzaal. High-res audio levert een meer authentieke muziekbelevenis die je echt raakt”.

De SRS-X9 draadloze luidspreker levert volgens Sony “een krachtig geluid met diepe bassen, gecombineerd met een ultramoderne vormgeving die in elk interieur past”. De speaker is voorzien van een 2.1-kanaals systeem en beschikt over ingebouwde wifi en AirPlay. Daarmee kan muziek tot 24 bit/192 KHz direct vanaf bijvoorbeeld pc, iPhone, iPad of thuisnetwerk worden afgespeeld. Een nieuwe app biedt toegang tot online muziekstreamingdiensten.

Ook de drie nieuwe 3D Blu-ray home cinema systemen BDV-N9200W, BDV-N7200W en BDV-NF7220 kunnen high-res audio aan. Om tot de beste beleving te komen, hebben ingenieurs van Sony de audiokenmerken van de O2 London Arena in kaart gebracht en die kennis verwerkt in de geavanceerde DSP-technologie. “Deze brengt stemmen, instrumenten en geluidseffecten ongeëvenaard detailrijk tot leven. Zo zit je altijd op de beste plek”, meldt Sony.

De vier nieuwe high-res audio apparaten komen in het voorjaar beschikbaar. De SRS-X9 heeft een adviesprijs van 700 euro, de BDV-NF7220, BDV-N7200W en BDV-N9200W moeten respectievelijk 600, 700 en 900 euro kosten.

Naast de high-resolution audio apparaten, presenteerde Sony in Las Vegas ook nog de draadloze speakers SRS-X7 en SRS-X5 en de draadloze microketens CMT-X7CD en CMT-X5CD. “De nieuwe draadloze speakers en microketens van Sony bieden nog meer luisterplezier - waar je ook bent.”

Niet alleen beschikken de SRS-X7 en SRS-X5 over Bluetooth aptX, door middel van wifi kan eveneens contact met de apparaten worden gemaakt. De nieuwe draadloze systemen werden in samenwerking met Sony Music specifiek afgestemd voor een perfect gebalanceerd geluid, gelijklopend met de hedendaagse muziektrends.

De wireless microketens CMT-X5CD en CMT-X7CD “zijn stereosets die draadloze audiostreaming combineren met klassieke audiofuncties”. Beide apparaten bieden een uitgangsvermogen van 40 Watt, terwijl de ingebouwde functies cd- en usb-weergave, FM en (optioneel) DAB-radio bieden. Draadloos verbinden kan door middel van Bluetooth, NFC en wifi.

De nieuwe draadloze speaker- en audiosystemen zijn beschikbaar vanaf april. De SRS-X5, leverbaar in zwart, wit en rood, heeft een prijskaartje van 200, terwijl de SRS-X7, in zwart en wit, honderd euro duurder is. De CMT-X5CD zonder DAB moet 250 euro kosten en is leverbaar in zwart. Voor een CMT-X5CD met DAB moet drie tientjes meer worden neergeteld. Deze is uitsluitend leverbaar in wit. Ook de CMT-X7CD is leverbaar met (in wit) en zonder (in zwart) DAB en kost dan respectievelijk 380 en 350 euro.

Ten slotte introduceerde Sony op CES 2014 naast twee nieuwe soundbars HT-CT770 en HT-CT370 ook de eerste TV Base Speaker die de fabrikant bouwde. Deze HT-XT1 wordt via de HDMI-ingang op de tv aangesloten en biedt vervolgens 170 Watt extra televisiegeluid met 2.1-kanaals Virtual Surround Sound. De stevige ombouw met bovenzijde van gehard glas en de slim geplaatste speakers zorgen ervoor dat de tv niet meetrilt.

De HT-CT770 kost 450 euro, terwijl de HT-CT370 - net als de HT-XT1 Base Speaker - een adviesprijskaartje van 350 euro heeft.

Lees alles over CES 2014 op onze Special Page.


EDITORS' CHOICE