NIEUWS

CES 2014 – Dream One luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2014

Zeker één van de opvallendere verschijningen op CES Unveiled, aan de vooravond van de grote show (waar het aantal interessante primeurs toch wat tegenvalt): de Dream One draadloze speakers. Een ogenschijnlijke mix tussen de M6-speakers van Meridian, en iets wat Tefal heeft ontworpen om je koffie op temperatuur te houden.

Dream Audio is een nieuw merk, dat zich in Las Vegas op de kaart wil zetten met de fraai vormgegeven Dream One, een omnidirectionele speaker die van iedere luisterpositie een sweet spot poogt te maken. 

Hoe gaat dat in zijn werk? Om te beginnen is deze eerste telg van het nieuwe merk voorzien van een zogeheten Sound Array Module, bedoeld om de akoestiek van live muziek te dupliceren. Een uitspraak die uiteraard niet uniek is voor deze audiospeler, dus dat moeten we eerst nog maar eens beleven. Daarnaast past de luidspreker zich aan de luisteraar aan voor de sweet spot, en niet andersom – waarover hieronder meer.

In ieder geval poogt het 360 graden-ontwerp van de Dream One om van de volledige ruimte waar je de speaker plaatst een sweet spot te maken. Evan Foo van Dream Audio legt ons uit: “Traditional, direct radiating speakers have limitations when it comes to reproducing a natural audio experience throughout a room. While this provided a market opportunity for omni-directional speakers, existing offerings have design and price constraints. With the Dream One system, we have overcome these challenges.”

We focused on making high-end audio technology accessible through an efficient, purposeful design. Our proprietary technology coupled with our design philosophy and extreme ease of use makes Dream One perfect for the discerning music lover. It takes omni-directional speakers to previously unattained levels of audio quality and user-friendliness, all packaged in a form factor that complements virtually any space.

De Dream One is 'bespeelbaar' via Bluetooth, wifi, dlna en AirPlay. Voor de juiste luisterpositie past de speaker zich zoals gezegd aan de luisteraar aan, in plaats van andersom. De Dream app laat de speaker een ruimtelijke testtoon afgeven, die bepaalt waar de luisteraar zich bevindt. De interne equalizer en digitale signaal processor schijnen dan afgestemd te worden op die positie. En dan ziet de speaker er ook nog enigszins uit alsof-ie je door de kamer volgt wanneer je van die positie vandaan loopt...

De Dream One wordt in het najaar van 2014 op de Amerikaanse markt verwacht, al wordt er ook volop gewerkt om het merk wereldwijd bij retailers in het assortiment te krijgen. Verwachte verkoopprijs is $599, ofwel zo'n 450 euro. Tevens in paren verkrijgbaar, voor stereo opstellingen, of meerderen voor multi-room. Meer informatie via de website.


EDITORS' CHOICE