Advance Acoustic X-A220 mono eindversterker

Redactie HiFi.nl | 04 december 2013 | Advance Paris

In de serie nieuwe producten die de komende tijd van Advance Acoustic worden gelanceerd, is het eerst de beurt aan de X-A220, een stevige mono-eindversterker, als metgezel voor de X-preamp voorversterker.

"De X-A220 onderschrijft maar weer eens waar Advance Acoustic voor staat. En dat is 'eigenwijs en betaalbaar'. Eigenwijs in de zin van opvallende features, zoals de blauwe VU-meters en het afwijkende design. En wat die betaalbaarheid betreft zal iedereen bevestigen dat het niet mee zal vallen een vergelijkbare versterker in deze prijsklasse te vinden die hetzelfde biedt en presteert."

De X-A220 is de opvolger van de MAA-705 en MAA-706. Waarbij vermeld dient te worden dat in deze versterker ook technieken en onderdelen worden gebruikt uit de zwaarste mono-eindversterkers (de MAA-1000) die Advance Acoustic ooit heeft gebouwd. Zo zijn bijvoorbeeld dezelfde eindtransistoren gebruikt. De grote 700 VA ringkerntrafo, de grote koelblokken en massieve constructie zorgen voor een gewicht van 21 kilo schoon aan de haak, en dat zijn er 4,5 meer dan zijn voorganger.

De X-A220 beschikt over gebalanceerde en ongebalanceerde lijn-ingangen (op achterzijde schakelbaar). Een groot, duidelijk afleesbaar wijzerinstrument met logaritmische schaalverdeling geeft een actueel beeld van het geproduceerde uitgangsvermogen. De meterverlichting is uitschakelbaar en in twee lichtsterktes instelbaar. Het uitgangsvermogen in Klasse A/B bedraagt 220W aan 8 Ohm en 350W aan 4 Ohm. Via een schakelaar op de achterzijde kan Klasse A ingeschakeld worden. Onder 48W gedraagt de versterker zich in Klasse A, wordt meer vermogen gevraagd dan wordt automatisch naar AB geschakeld. De trigger aansluiting maakt inschakeling via een aangesloten voorversterker mogelijk wanneer de voorversterker een triggerspanning kan geven.

De gangbare winkelprijs is € 1249,-. Voor meer informatie kun je terecht bij importeur Servi-Q.

MERK

EDITORS' CHOICE