REVIEW

Review iFi Micro-serie

Max Delissen | 29 december 2014 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 december 2013

Er verschijnen regelmatig nieuwe namen aan het hifi-firmament en ik moet toegeven dat er tegenwoordig redelijk wat voor nodig is om mij daar de oren voor te laten spitsen. Maar als blijkt dat Daluso van Ed Doggen de importeur is word ik nieuwsgierig. Ik weet dat het een rare uitspraak is in deze context, maar Ed heeft een neus voor muzikale hifi . Een blik op de website van het merk iFi (Ed spreekt het zelf uit als iefie) laat een vijftal piepkleine componenten en een bijzondere USB-kabel zien, vergezeld van de belofte dat ze een ongelooflijke prijs-kwaliteit verhouding hebben. Toen de vraag kwam of ik het volledige pakket wilde recenseren leek me dat een uitstekende gelegenheid om die claim eens aan een test te onderwerpen.

De producten uit de iFi Micro serie, zoals de volledige naam luidt, komen uit de stal van het Britse merk AMR en zijn in twee categorieën in te delen. In de eerste (analoog) vind je een hoofdtelefoonversterker en een phonotrap, in de tweede (digitaal, logischerwijs) een USB-dac, een USB-voeding, een USBnaar- S/PDIF omzetter en een doubleheaded USB kabel.

Nu kan ik uitgebreid ingaan op de technische details van elk apparaat, maar omdat de ruimte in dit artikel beperkt is wil ik het eigenlijk liever hebben over de klankmatige resultaten. De website van iFi (www.ifi-audio.com) is bijzonder informatief en laat amper een vraag onbeantwoord.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE