ARTIKELRhapsody

Jubileumfeest 25 jaar Rhapsody

Werner Ero | 01 augustus 2013 | Fotografie Werner Ero

Het is inmiddels alweer enkele maanden geleden dat ik bij deze Hilversumse audiowinkel te gast was, om samen met Harry van Dalen in 25 jaar Rhapsody gebeurtenissen te duiken. Een lange periode waarin veel is gebeurd en Harry samen met zijn winkel en medewerkers, een substantiële bijdrage aan het muzikale (kwaliteits)besef bij veel audio/muziekliefhebbers heeft kunnen leveren. Zondag 19 mei vond in de vorm van een groots en sfeervol feest, de afsluiting van de jubileumactiviteiten plaats. Een gelegenheid waarbij niet alleen het leeuwendeel aan trouwe klanten, importeurs, pers en andere genodigden aanwezig waren, maar vooral ook muzikale grootheden als pianiste Hanna Devich, Tony Overwater en pianist Bert van den Brink, acte de presence gaven.

Wanneer het dan eindelijk zo ver is, begint de dag al bijzonder goed. Na voorafgaande weken van relatieve koude, regen en wind, is het deze zondag ineens vriendelijk, zonnig en zelfs opmerkelijk warm. Over goed gesternte gesproken.

Dat er ergens iets aan de hand is, blijkt al onmiddellijk bij het parkeren van de auto. Want terwijl er normaliter zelfs tijdens een drukke show nog hier en daar de nodige parkeerplaatsen te vinden zijn, moet ik deze dag voor het eerst in 25 jaar zelfs mijn heil buiten deze mooie lommerrijke laan zoeken. Al bij het vervolgens naderen van de villa, word ik auditief begroet door een diepe lome beat met wel heel levensechte didgeridoo klanken. Na het smeedijzeren ingangshek, versiert met kleurige ballonnen en een felicitatiebord te hebben bewonderd, kom ik eenmaal achter de villa aangekomen, er al snel achter waarom deze klanken zo echt lijken.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE