Hi-Veiling Cambridge Audio Stream Magic 6

Redactie HiFi.nl | 29 november 2013 | Cambridge Audio

Cambridge Audio is een van die merken die het de laatste jaren erg goed doen met betaalbare en goed klinkende apparatuur, ook – of misschien zelfs vooral – op het gebied van streaming audio. Cambridge heeft in het recente verleden met hun DacMagic en NP30 netwerkspeler zeker bijgedragen aan de emancipatie van dat concept, niet in de minste plaats met de Stream Magic 6 – een muzikale netwerkspeler van een klasse ver boven het prijskaartje.

Nu in de Hi-Veiling

Schoon aan de haak legt de Stream Magic 6 een vertrouwen wekkende vier kilo in de schaal, wat wijst op een degelijk geconstrueerde behuizing van fatsoenlijk materiaal en een fraaie oversized voeding voor een stabiele stroomtoevoer. Aan de achterkant vallen met name de gebalanceerde uitgangen en de rijkdom aan digitale in- en uitgangen op. De Stream Magic 6 kan dus ook als DAC dienen, of met een betere DAC verbonden worden voor een nog hogere geluidskwaliteit. Er zijn zowel een optische als coaxiale digitale in- en uitgang aanwezig, verder een ethernetpoort, een USB-B aansluiting voor de computer en een USB-A aansluiting voor een geheugenstick of een portable muziekspeler. Draadloos met het netwerk verbinden kan uiteraard ook.

Word LidDoe Mee!

Dan de audioverdienste: de Stream Magic 6 presteert duidelijk boven zijn vraagprijs van 995 euro, en weet met name op het gebied van kleine detaillering en diepte in het geluidsbeeld te overtuigen Het geluid is verfijnd en luchtig, maar de Stream Magic 6 kan beslist ook grommen als er gegromd moet worden. Het kastje weet je bij deugdelijk bronmateriaal bovendien extra te verwennen met een gul, dynamisch en uitermate muzikaal geluid. Onze volledige recensie lees je hier

We bieden de Stream Magic 6, in het zwart, nieuw in doos met alle toebehoren, twee jaar garantie en met een winkelwaarde van duizend euro, aan voor het belachelijke startbod van € 199,-. Succes!

Deze Hi-Veiling loopt tot maandag 2 december, 21u

MERK

EDITORS' CHOICE