NIEUWS

Rocki gadget voor draadloze streaming

Redactie HiFi.nl | 27 november 2013

Kickstarter is al jaren een broedplaats voor interessante innovaties die via crowdsourcing behalve het levenslicht ook de markt voor eindconsumenten zien. De collega's van FWD spotten er vandaag de Rocki, een handige gadget die van je bestaande, niet-netwerkaangesloten systeem een multi-room set-up kan maken.

De bedenkers van Rocki bieden namelijk een oplossing voor iedereen die draadloos wil streamen, maar daar in zijn huidige systeem niet de mogelijkheid voor heeft. De kleurrijke gadget, die voor 49 dollar op de markt moet komen als het project is afgerond (de financiëring via Kickstarter is al meer dan rond – de eerste batch wordt in december verwacht), is als het ware een draadloze ontvanger. Je sluit hem aan via een stereo mini-jack (of stereo cinch connector) op een ingang van je installatie en klaar. Installeer de Rocki App op je smartphone (iOS, Android of HTML 5 voor alle anderen) en je kunt direct muziek streamen.

Rocki streamt de muziek via wifi en werkt in huis dus overal waar je netwerk te vinden is. Alle muziek op je smartphone of tablet, maar ook muziek op je NAS of in je Dropbox, is vervolgens 'up for grabs' om via de Rocki naar je systeem te dirigeren. Bovendien werkt Rocki momenteel aan streaming diensten; Soundcloud wordt al ondersteund, maar ook Spotify staat op het wensenlijstje van de nieuwe speler in streaming audio-land.

En daar stopt het overigens niet. Je kunt namelijk zoveel Rocki's gebruiken als je nodig acht. Eentje voor elke kamer, bijvoorbeeld. Of meerdere gebruikers toelaten op het systeem, zodat vrienden en familie ook kunnen kiezen welke muziek er speelt. Een echte multi-room en multi-user oplossing dus.


EDITORS' CHOICE