NIEUWSParrot

Hi-Veiling Parrot Zik Classic

Redactie HiFi.nl | 27 november 2013 | Parrot

Na een serie bijzondere stereocomponenten en high end-luidsprekers is het tijd om weer eens met een gave hifi-accessoire uit te pakken. Ons oog is daarbij gevallen op de Parrot Zik Classic, een hoofdtelefoon die een stijlvol ontwerp van de Franse Philipe Starck combineert met het gemak van aanraakbediening, geavanceerde technologieën als actieve ruisonderdrukking, en de geluidskwaliteit en het draagcomfort van Parrot.

Parrot heeft een krachtig, actief geluidscontrolesysteem ontwikkeld om omgevingslawaai tot 98% terug te brengen. Waar traditionele hoofdtelefoons met ANC technologie (Active Noise Reduction) slechts twee microfoons gebruiken om omgevingsgeluid te analyseren, is de Zik uitgerust met vier microfoons aan de binnen- en de buitenzijde van de oorschelp.

Word LidDoe Mee!

Bijzonder ook is het touch panel aan de buitenkant van de rechteroorschelp van de hoofdtelefoon. Je kunt het volume regelen door met je vinger in verticale richting over dat touch panel te strijken. Door horizontaal te strijken ga je door naar het volgende of vorige nummer. De Zik heeft een ‘aanwezigheidssensor’ in het schuim van de oorschelp. Wanneer je de hoofdtelefoon afzet, pauzeert de muziek... Dankzij Bluetooth kun je de Zik bovendien draadloos gebruiken. De hoofdtelefoon maakt gebruik van NFC (Near Field Connection). Je hoeft slechts de linkeroorschelp aan te raken met je telefoon om het moeiteloos met NFC-apparatuur te koppelen.

De hoofdtelefoon is behoorlijk zwaar, hij heeft een gewicht van 325 gram. De zachte kunststof kussens en de lederen band moeten zorgen voor comfort. Wanneer je alle opties gebruikt, kun je ongeveer 6 uur luisteren. In de standby-modus haalt hij 24 uur. Met de bijgeleverde USB-kabel kun je de Zik opladen en updaten. Begeeft de batterij het onderweg, dan kun je hem nog steeds gebruiken met de meegeleverde 3,5 mm Line-in kabel.

De Parrot Zik Classic, een gloednieuw exemplaar met een winkelwaarde van 350 euro en volledige garantie, slingeren we met een startbod van 25 euro (!) in onze Hi-Veiling. Dat wil je toch niet missen...

Deze Hi-Veiling loopt tot donderdag 28 november, 21u


EDITORS' CHOICE