NIEUWSMagico

Magico S3 vloerstaanders aangekondigd

Redactie HiFi.nl | 19 november 2013 | Magico

Magico introduceert de nieuwste telg in de inmiddels veelbekroonde S-serie; de Magico S3. Het nieuwe vloerstaande full range luidsprekersysteem moet 'grensverleggende technologie koppelen aan ongeëvenaarde prestaties die uniek zijn binnen zijn prijsklasse'.

Volgens Magico’s eigenaar en hoofdontwerper Alon Wolf is het merk door een alsmaar verdere evolutie van haar kernwaarden, inzichten en eigen productiemethoden, steeds beter in staat om luidsprekers te vervaardigen die zowel beter presteren, als een verhoudingsgewijs uitermate goede prijs-prestatieverhouding bezitten. Zelfs in die mate dat de S3 een nieuw ijkpunt in zijn prijsklasse zal gaan vormen. We zijn benieuwd.. 

De S3 deelt hetzelfde technisch erfgoed als zijn twee voorgangers; de S1 en de S5. Het nieuwe model ligt er zowel qua uiterlijk als techniek grofweg tussen. Zoals bij alle Magico luidsprekers wordt ook in de S3 gebruik gemaakt van een gesloten behuizing. Nieuw is echter een speciaal voor dit model ontworpen sub-behuizing voor de middenunit. Deze uit polycarbonaat vervaardigde ruimte is opgebouwd uit een combinatie van geavanceerde materialen en bezit een specifiek voor dit doel ontwikkelde vorm. Samen met het gesloten kast principe en de geëxtrudeerde, gebogen behuizingswand (wat de grootste monocoque behuizing ter wereld moet zijn bij deze diameter en wanddikte) is een imposant totaalgeheel ontstaan.

Voorzien van een tour-de-force aan nieuwe technologieën maakt de S3 gebruik van dezelfde geavanceerde MB30 Berillium tweeter en MB390 midwoofer die Magico ook in de duurdere S5 gebruikt. De configuratie wordt ten slotte gecomplementeerd met twee nieuw ontwikkelde 20,3 cm woofers. Units die samen met deze nieuwe ontwikkelingen bijdragen aan de opmerkelijke prestaties van de S3 bij het leveren van zowel het laagste octaaf, als de zo vaak gewenste combinatie van snelheid en nauwkeurigheid.

Specificaties:

 • Luidsprekerbezetting:
  1 x 2,54 cm MB30 Tweeter
  1 x 15,24 cm M380 Midden unit
  2 x 20,32 cm Hybride Nano-Tec/aluminium Woofer Rendement: 88dB 
 • Impedantie: 4 Ohms
 • Frequentie bereik: 26 Hz – 50 kHz
 • Aanbevolen versterkervermogen: 50 – 500 Watt
 • Afmetingen: 122cm hoog x 35cm breed x 30cm diep
 • Gewicht: 68 kg

Verkoopprijs 28.500,- per paar, beschikbaar vanaf medio december. 

Meer informatie via importeur Symphony Audio Import.

MERK

EDITORS' CHOICE