NIEUWSJBL

Ook JBL pakt geluid flatscreen tv aan


Redactie HiFi.nl | 27 oktober 2013 | JBL

Zonder twijfel is 2013 het jaar waarin praktisch iedere audiofabrikant een simpele oplossing bood als uitbreiding voor de home cinema beleving. Zo ook JBL, dat met de nieuwe Cinema 510 en 610 installaties naar eigen zeggen “een eind aan het matige geluid uit flatscreen televisies wil maken”.

De nieuwe JBL Cinema 510.

Dat doet het met twee sets die “ontworpen zijn met een eenvoudig snelle plug-and-play verbinding door middel van de meegeleverde luidsprekerkabels voor elke audio/video receiver of flatscreen. De sets zijn klein en compact en ideaal voor kamers waar ruimte belangrijk is”.

“Met de JBL geluidstechnologie is er geen reden voor flatscreen tv-gebruikers om niet te kunnen genieten van homecinema geluidskwaliteit,” zegt Bas van de Rijt, Marketing Manager Harman Consumer Nederland. “Met de JBL Cinema serie 5.1 surround installaties hebben we een diep en rijk geluid perfect gebalanceerd vormgegeven in een kleine uitvoering die in elke huiskamer past.”

In tegenstelling tot de Cinema 510, heeft de JBL Cinema 610 een aparte center speaker.

De 610 is de meest complete set van de twee. Naast een 8-inch bass reflex 100W actieve subwoofer en vier identieke satellietspeakers, heeft dit systeem ook een center speaker. Die laatste ontbreekt in de 510, die dan wel weer een vijfde satelliet heeft. Daarnaast is in dat systeem de subwoofer 6.5 inch. Dat verschil is ook terug te zien in de prijzen. De JBL Cinema heeft een adviesprijs van 249 euro, de Cinema 610 is precies honderd euro duurder.

Meer informatie over Cinema 510 of 610, of verkooppunten vind je op de Nederlandse site van JBL.

EDITORS' CHOICE