Primeur Arran Audio bij It Harkstee

Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2013 | Array

Om de recente verbouwing te vieren houdt Hifistudio It Harkstee dit najaar en winter diverse huisshows. Begin november zal tijdens één van die showweekenden een heuse primeur getoond worden: het nieuwe Nederlandse merk Arran Audio.

Hifistudio It Harkstee in het Friese Twijzelerheide onderging de afgelopen periode een grondige verbouwing en is maar wat trots op het resultaat. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november heeft It Harkstee een heuse primeur in huis. Dan vindt namelijk de première plaats van het eerste product van het nieuwe Nederlandse merk Arran Audio. Dat zal demonstreren met een 2-weg monitorluidspreker, waar ruim twee jaar aan gesleuteld is.

"Het gaat om een standaard configuratie van een 130mm woofer en 2,5 inch softdome tweeter, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar de opbouw en samenstelling van het filter, de akoestische eigenschappen van de diverse materialen en het design", vertelt Jitze Bouma van Arran Audio desgevraagd aan HiFi.nl.

De 'live monitor' van Arran Audio in de showroom van It Harkstee.

"De mid-hoog weergave doet denken aan een electrostaat, je hoort de speakers niet meer en de hele ruimte vult zich met de muziek", gaat Bouma verder. "In het laag vonden wij een strakke en detailrijke weergave erg belangrijk, dit wordt mede bereikt door de vaste stand. Een snaar van een contrabas of electrische bas heeft een duidelijke toon, die in de muziek duidelijk te volgen is, en wat erg belangrijk is, niet in timing achter loopt. Wij menen dit met de 'live monitor' te hebben bereikt."

Je vindt Hifistudio It Harkstee aan de Bjirkewei in Twijzelerheide. Kijk voor meer informatie op de website van de Friese speciaalzaak of bij Arran Audio.


EDITORS' CHOICE