REVIEWHegel

Recensie Hegel componenten

Max Delissen | 26 oktober 2013 | Fotografie Fabrikant | Hegel

Bij Noorwegen dacht ik vroeger vooral aan fjorden, oneindig uitgestrekte ongerepte natuur en stokvis. Dat er een hifi-industrie bestond in het dunbevolkte en door eigen aardolie schatrijke land wist ik wel, maar toch bleef het merk Hegel – ndanks goede recensies in de Vaderlandse pers – vrij lange tijd buiten mijn blikveld. Dat veranderde toen eerder dit jaar de Nederlandse distributie van Hegel overging naar GP Acoustics, dat voor ons land ook zeer succesvol de distributie van KEF uitvoert.

We lichtten eerder deze week het aanbod van Hegel op de Nederlandse markt uit. Toevallig publiceerde Music Emotion in het afgelopen september-nummer over een aantal van die componenten. Graag halen we de review bij dezen ook online.

Tijdens de High End in München ontmoette ik Hegel's marketingmanager Anders Ertzeid, die me een uitgebreide presentatie van het merk gaf. De bescheidenheid waarmee hij de lange rij door Hegel zelf ontwikkelde innovaties aan me uitlegde was bewonderenswaardig. Ik kreeg zoveel doordachte maar anders-dan-andere oplossingen voorgeschoteld dat hij wat mij betreft best wat meer had mogen opscheppen. Maar dat ligt kennelijk niet in de aard van het bedrijf.

Eenmaal terug in Nederland kreeg ik al snel de vraag of ik een recensie wilde schrijven over de nieuwe H100 geïntegreerde versterker. Ik hapte snel toe, want ik was danig nieuwsgierig geworden door de verhalen van Anders Ertzeid. Gaandeweg de inleidende gesprekken die ik met GP Acoustics had over de versterker ontstond eerst het idee om er een nieuwe Hegel d/a-converter bij te pakken om die in de recensie mee te laten lopen, en uiteindelijk evolueerde het plan tot de prachtige set die de afgelopen weken in mijn huiskamer muziek stond te maken.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE