NIEUWSHegel

Over Hegel – Hifi uit Noorwegen


Redactie HiFi.nl | 01 juni 2013 | Hegel

Achter de sobere en strakke Scandinavische vormgeving gaat een veelheid aan innovatie schuil. De eigen gepatenteerde SoundEngine techniek is uniek en fabelachtig in het naar boven halen van detail en het neerzetten van een rustig en ruimtelijk geluidsbeeld. Rust, neutraal, open en gedetailleerd zijn trefwoorden voor de prestaties.

De lange lijst van vele innovaties begint bij de gepatenteerde Sound Engine: ofwel lokale terugkoppeling op iedere versterkertrap. Dat hebben we natuurlijk al eerder in versterker-ontwerpen toegepast gezien, maar nu door Bent Holter in een zo knap en uniek ontwerp ondergebracht, dat er zelfs een octrooi op is afgegeven. En een octrooi krijg pas als ontwerp ook echt nieuw en uniek is. Het speciale van SoundEngine is het gebruik van een dynamisch correctienetwerk in de lokale terugkoppeling. De terugkoppeling heeft bovendien geen tegenkoppellende (feed back) werking maar Hegel gebruikt meekoppeling (feed forward), maar dan zonder het risico van oscillatie.

Naast de SoundEngine staan de producten bol van innovaties op vele vlakken. Aan de basis van het productgamma van Hegel ligt altijd dezelfde gedachte ten grondslag: de ontwikkeling en productie van een Hegel, of het nu een versterker, CD-speler of DAC is, moet altijd unieke features kennen en zich daarmee bij beluistering onderscheiden van andere vergelijkbare producten in de markt.

MERK

EDITORS' CHOICE