NIEUWSHegel

Hegel is here – het huidige aanbod uitgelicht

Redactie HiFi.nl | 24 oktober 2013 | Hegel

Het Noorse Hegel is dankzij de opname in het aanbod van GP Acoustics eerder dit jaar met diverse modellen naar de Nederlandse markt gekomen.  

Collega Marnix Bosman schreef eerder dat het aanbod van de Scandinaviërs een regelrechte aanwinst is voor de vaderlandse markt, waardoor we de schijnwerpers graag even op dat huidige assortiment zetten.

H70
Het Hegel instapmodel H70 is gebaseerd op de succesvolle H100. De H70 levert een krachtige 2*70Watt bij 8 Ohm en is Hegel’s eerste geïntegreerde versterker met een volledig gebalanceerde voortrap. De H70 biedt zowel gebalanceerde als ongebalanceerde ingangen, alsmede digitale ingangen (USB, optisch en coaxiaal).

H100
De H100 is krachtiger dan de H70 (2*120Watt per kanaal) en beschikt over een verbeterde voortrap met nog lagere ruiswaarden, resulterend in meer dynamiek met grotere detaillering en een breder geluidsbeeld. De H100 biedt 1 USB ingang, 1 gebalanceerde ingang, 4 ongebalanceerde ingangen en 1 Home Theatre ingang voor gebruik aan externe surround sound systemen.

H200
Naar eigen zeggen Hegel’s meest door de pers gewaardeerde model. Met zijn krachtige 2*200Watt bij 8 Ohm en een dual mono voeding stuurt deze versterker vrijwel elke luidspreker probleemloos aan. Met de Home Theatre ingang is zelfs opname in een surround systeem mogelijk. De H200 is een volledig analoge oplossing om je systeem stap voor stap op te bouwen.

H300
Hegel’s H300 is het topmodel van Hegel’s productlijn van geïntegreerde versterkers. Met een onvervormde 2*250Watt bij 8 Ohm, 5 analoge ingangen en 5 high end digitale ingangen is de versterker aardig veelzijdig. De nieuwe ultra low noise voorversterkertrap en handmatig geselecteerde FET transistoren geven de hoogst bereikbare resolutie in geïntegreerde versterkers.

H20
De H20 heeft de allerlaatste Hegel-technieken aan boord, met onder meer de nieuwe FET transistoren in combinatie met de SoundEngine voor een natuurlijke en realistische weergave. De H20 levert 2*200Watt aan 8 Ohm en, dankzij SoundEngine, een dempingsfactor boven 1000.

H4SE
De referentie eindversterker H4SE is de hoeksteen van het Hegel High-End concept en is, geïnspireerd op de H20, voorzien van FET-techniek voor een lagere vervorming, minder ruis en natuurgetrouwe weergave. Door de voeding direct naast de output transistoren te plaatsen is een snelle response gewaarborgd. Met zijn 2*300Watt bij 8 Ohm wordt meer dan 200A aan stroom geleverd. De eindtrap bijft stabiel bij elke belasting, ook onder 1 Ohm.

H30
De H30 is met zijn meer dan 1100Watt aan 8 Ohm een Noorse krachtpatser zonder weerga. Dankzij de toepassing van SoundEngine wordt het vermogen tot aan 1 Ohm vrijwel verdubbeld. Hegel claimt dat de H30 in zijn prijscategorie mee mag dingen om de titel van 's werelds beste eindversterker. De H30 is op alle punten in het ontwerp doorweven met Hegel’s eigen technieken, zoals SoundEngine en FET-techniek, wat tot extreem lage vervorming moet leiden.

P20
Met de P20 biedt Hegel een instap in de referentie systemen. Gebruikmakend van technieken die hun oorsprong niet in audio vonden moet deze voorversterker een imposant resultaat bieden. Aansluitingen: 1 gebalanceerde ingang, 4 ongebalanceerde en een (vast nivo) Home Theatre ingang.

P30
De P30 referentie voorversterker is Hegel’s eerste voorversterker met SoundEngine techniek. In de volume-regeling is slechts één paar geselecteerde FET transistoren per phase toegepast waarmee elke hogere orde harmonische vervorming uitgebannen moet worden. Het signaalpad bestaat slechts uit een enkel paar transistoren en weerstanden. De P30 kent een Home Theatre ingang, 2 paar gebalanceerde ingangen, een 12V trigger uitgang en een 3.5mm IR- directe ingang.

CPD4A
Oscar Wilde zei ooit, “My taste is simple. The best has always been good enough.” Hegel's CD-spelers zijn volledig in-huis ontworpen, beiden met hetzelfde basis-ontwerp en loopwerk – maar in de CPD4A gebruikmakend van een verbeterde DA-converter en analoge trap.

HD25
De HD25 is Hegel's referentie DAC. De afmetingen zijn beperkt, maar de techniek is uniek. In vergelijk met haar kleinere broertjes wordt in de HD25 gebruik gemaakt van ultra low-noise germanium transistoren in de analoge trap. Inclusief 32-bit DAC en nivo- regelaar. Het USB interface is een klasse apart, volledig geïsoleerd en accepteert signaal tot 24/192 kHz. Alle ingangen zijn impedantie gematched.

HD20
De HD20 is zowel een DA-Converter als voor- versterker en wordt geleverd met een afstandsbediening welke ook voor bediening van andere Hegel producten bruikbaar is, zoals voorversterkers en cd-spelers. De Hegel HD20 heeft een hoogwaardige ingebouwde volumeregelaar wat aansluiting direct op een eindversterker op actieve luidsprekers mogelijk maakt.

HD11
De HD11 maakt gebruik van een volledig nieuwe 32 bit DAC-chip voor details en precisie. Met 4 digitale ingangen, inclusief USB (24 bit) een waardevolle upgrade voor digitale bronnen: het resultaat is een natuurlijke en muzikale weergave. Zelfs MP3’s en gestreamde muziek uit iTunes geven een duidelijke verbeterd resultaat. De HD11 wordt geleverd met de Hegel RC7 afstandsbediening.

Moesten we maar eens aan de slag met apparatuur van Hegel? We denken van wel!

MERK

EDITORS' CHOICE