ARTIKEL

Korting op Workshop Recording & Mixing

Schrijf via HiFi.nl in voor de Workshop Recording & Mixing en krijg 50 euro(!) korting.

Een populair gespreksonderwerp onder muziekliefhebbers en audiofielen is de kwaliteit van opnames. Goede opnames worden gekoesterd, slechte opnames worden onherroepelijk in de ban gedaan.

Artiesten en bands hebben soms zelfs een reputatie opgebouwd rondom hun uitstekende of juist waardeloze opnames. Hoe vaak hoor je niet roepen dat U2 nergens naar klinkt. Nee, dan hebben we het niet over de muzikale kwaliteiten van het Ierse viertal, maar juist over de opnames die slecht zouden klinken. Wat op zich vreemd is als je kijkt naar de grote namen die de productie van de U2 albums doorgaans verzorgen. Brian Eno, Daniel Lanois en Steve Lillywhite zijn toch zeker niet de minste namen en mogen geacht worden te weten hoe je een goed klinkend album moet produceren, dat hebben ze met andere projecten ook ruimschoots bewezen. Ergo: blijkbaar klinken de U2 opnames zoals ze klinken omdat de band en de technici dat zo bedoeld hebben.


 
Interessante materie dus voor de hifi-liefhebber. En dat dachten ze ook bij House of Productions in Rotterdam. Op 6 november, 20 november en 4 december organiseren ze een workshop `Recording & Mixing`. Tijdens deze workshop leggen ze uit hoe een opname uiteindelijk op een cd terecht komt. Daarbij wordt ingegaan op opnametechnieken (waaronder 3D Binaural) en akoestiek, gaan ze dieper in op digitale opnametechnieken en leer je alles over mixing, editing en mastering.Natuurlijk worden er ook live-opnames gemaakt tijdens de workshop. Een akoestisch bandje of artiest zal dmv verschillende microfoontechnieken opgenomen worden. Deze opnames zullen ter plekke ge-edit, gemixt en gemasterd worden. Daarbij laat House of Productions allerlei opties de revue passeren, van audiofiel tot zeer modern.

Data en prijs:
De workshop wordt gegeven op 6 november, 20 november en 4 december bij House of Productions in Rotterdam. Het duurt de hele dag, van 10.00 uur `s ochtends tot 18.00 uur `s avonds. Aansluitend is er nog tijd voor koffie of een drankje.
De kosten bedragen 375 euro p.p. inclusief een lekkere lunch.

HiFi.nl geeft 50 euro korting: 

Als je inschrijft via HiFi.nl krijg je op de prijs van 375 euro maar liefst 50 euro korting! Daar kun je heel wat goed opgenomen albums voor kopen lijkt ons.

[inschrijfformulier]

Kijk voor meer informatie op de website van House of Productions


EDITORS' CHOICE