REVIEWKEF

KEF M500 en M200 hoofdtelefoons

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Max Delissen | 30 oktober 2013 | Fotografie Fabrikant | KEF

Toen ik onlangs het bericht ontving dat KEF met twee hoofdtelefoons op de markt zou komen maakte zich een soort nostalgische opwinding van me meester. Het was alsof een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Ik heb namelijk iets met dit merk. Mijn eerste serieuze luidsprekers waren van KEF - de Chorale III in 1983 - en het vorig jaar (bijna letterlijk) gelanceerde jubileummodel LS50 voorziet me tegenwoordig op mijn werkkamer van mijn dagelijkse arbeidsvitaminen. Alleen een hoofdtelefoon ontbrak al die jaren, maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Steeds meer luidsprekerfabrikanten werpen zich op dit lucratieve marktsegment, ongetwijfeld geïnspireerd door het succes van de hoofdtelefoons met de grote rode b op de oorschelpen. Wat bij KEF vooral respect afdwingt is de manier waarop ze het doen. Niet overhaast op de kar springen maar gewoon het hoofd koel houden, in alle rust twee volledig eigen hoofdtelefoons ontwikkelen en die pas op de markt brengen als ze helemaal af zijn.

Verstand van luidsprekertechniek heeft KEF natuurlijk in overvloed, en een hoofdtelefoon is in feite niet meer dan dat: een paar luidsprekers. Weliswaar met een geheel eigen set parameters (en met unieke problemen die moeten worden overwonnen), maar toch. Dus toen de twee modellen - een in-ear en een on-ear - thuis werden afgeleverd waren mijn verwachtingen redelijk hoog gespannen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE